U Loznici još 31 novo parking mesto

Radovi na asfaltiranju novih parking mesta u Beogradskoj ulici počeli su danas, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića Loznica je grad koji se godinama intezivno razvija, posebno u oblasti infrastrukture na šta ukazuje i činjenica da ne postoji nijedan trg i nijedna značajnija saobraćajnica koja nije rekonstruisana.

– 1. januara 2019. godine imali smo svega 975 parking mesta. Danas ih imamo 1653 što znači da smo za nešto više od godinu dana povećali broj parking mesta skoro za oko 70 odsto. Imajući u vidu da je Loznica u ekspanziji, da će novi investitor Mint početi sa intezivnijim prijemom radnika od oktobra. Verujem da ćemo imati migraciju u Loznicu i da ovaj broj parking mesta neće biti dovoljan pa će gradonačelnik verovatno morati da razmišlja o gradskoj garaži – ukazao je on.
Kako je naveo, Beogradska je dobila 31 novo parking mesto tako da ih sada ukupno u ovoj ulici ima 59, u prostoru između ulice Dragoljuba Popovića i Bulevara Dositeja Obradovića urađeno je oko 120 novih parkinga, u ulici Svetog Save 86, u ulici Đure Jakšića 46, u ulici Branka Radičevića 63, u Bulevaru 112, u bloku kod K zgrada oko 90 parking mesta i u nedavno rekonstruisanoj ulici Georgija Jakšića oko 100 parking mesta.
– Parkinzi u Bulevaru i ulici Svetog Save biće osavremenjeni sa senzorima koji će davati signal kada je parking mesto zauzeto tako da će vozači na početku ulice moći da vide da li ima slobodnih parking mesta – istakao je pomoćnik gradonačelnika.
Prema rečima direktor Javnog preduzeća (JP) „Parking servis“ Željka Radovića, vrednost radova na uređenju novih parking mesta je milion i 45 hiljada dinara.
– Ovako veliki broj parking mesta uticao je na JP „Parking servis“ na dva načina. S jedne strane, uvećan broj utiče na povećan prihod, a sa druge strane imamo i još veću odgovornost i obavezu da kao JP u okviru svojih zaduženja i nadležnosti koje obuhvataju organizovanje, uređenje i održavanje javnih parkirališta još dinamičnije radimo . U ovoj godini JP „Parking servis“ obeležavalo je sva javna parkirališta u gradu, a po završetku radova u Beogradskoj ulici započećemo postavljanje saobraćajnih znakova znakove za parkiranje u svim ulicama u gradu gde je to potrebno. U Loznici ima ukupno 1653 parking mesta od čega je 160 u prvoj zoni – kazao je Radović.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas