TRŠIĆ DOBIJA FUDBALSKI STADION: „Nema šta nema u našem divnom selu“

Na jednom od najživopisnijih lokcija u Vukovom Tršiću, iznad Centra za obrazovanje, na granici sa susednim selom Korenita, na samo nekoliko stotina metara od „džade“ Loznica – Krupanj, gradi se fudbalski stadion.

Vukovi zemljaci, kao dobri domaćini, uspeli su lako da se slože, podjednako oni koji rade u zavičaju i drugi u rasejanju, da spreme pare za lokaciju, kupe je, vrlo brzo, a da odmah počne izgradnja tako željenog, i to decenijama, stadiona. Selo je, vazda, slovilo za ona gde se fudbal voli svim srcem, a, mada imaju odavno, kao retko ko u kraju, sve sportske terene, nemaju fudbalski stadion.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović,prepoznao je i uslišio njihovu želju, uz ekspresan dogovor da teren i prateća zdanja izgradi gradska vlast, koja je, inače, učinila vaskrs u selu, jer je nasledila Vukovu spomen kuću sklonu obrušavanju,a  Vukov sabor je bio sveden na lokalni nivo…

– Izgradnjom stadiona biće, zaista, da nema šta nema u našem divnom selu u odnosu i na najrazvijenija sela Evrope i sveta – kaže ugledni domaćin Zoran Zoka Marjanović, koji jedan od inicijatora ove divne akcije i darodavac novca za stadion. Milina je kad smo kucali, praktično, na otvorena vrata našeg gradonačelnika Vidoja Petrovića. Sada  je sve stvar tehnike.Pokazali smo da sloga može sve i da međusobno poverenje sa lokalnom vlašću predstavalja garanciju da se uradi sve što se poželi.

V.Mitrić

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas