Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović obraćajući će se gostima predstavio je projekat „Loznica najboljima“, koji je osmislio sa ciljem da mlade, vredne, obrazovane i stručne ljude zadrži u Loznici i približi ih zavičaju podsećajući da je Loznica pre 12 godina kao jedinica lokalne samouprave sa statusom opštine dobila status Grada i ukazao koliki je uticaj i značaj to imalo na Loznicu danas.

Projekat „Loznica najboljima“ jedan je od prvih takve vrste u Srbiji. Mladima je pružena prilika da svoju karijeru ostvare u Loznici, da doprinesu unapređenju i poboljšanju kvaliteta rada sa građanima, pokretanju privredne aktivnosti, unapređenju ljudskih resursa u gradskoj upravi i javnom sektoru, a između ostalog i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou.

Po raspisanom javnom pozivu u okviru programa „Loznica najboljima“ od 09.01.2020. godine, a nakon obavljenog razgovora gradonačelnika Loznice i stručnog tima, prva grupa od 18 lica dobila je 26.02.2020 godine rešenja o imenovanju u projektni tim – „Tim za budućnost Loznice“. Imajući u vidu različite statuse svakog od njih, u skladu sa Zakonom o radnim odnosima, sa Statutom grada, definisani su i radno-pravni odnosi. Imaće prihode po osnovu rada i kao učesnici na projektu. Doktorima nauka mesečna nadoknada biće u visini prosečne zarade u Srbiji, nešto manje od 57 hiljada dinara, za one koji su završili master studije biće 5.000 manje, a one koji su završili osnovne studije još za 5.000 niža. Period na koji je fokusiran projekat je sedam do deset godina.
Loznica i Srbija su ponosni na vas, a sada sam mnogo spokojniji jer znam da smo se prvi u zemlji opredelili da budućnost ovog grada ostavimo u rukama onih koji su najbolji u ovom gradu – poruka je gradonačelnika Petrovića najboljim mladim Lozničanima.
Iz serijala „Gradska uprava po meri građana Loznice “. Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Loznice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas