„SVET ŽENA“ POSVEĆEN I „SEDMOJ SILI“: Omaž novinarki Zorici Višnjić

Veče u okviru manifestacije „Svet žena“, koje, svake godine, tokom čitavog marta organizuje Centar za kulturu „Vuk Karadžić“, bilo je posvećeno prerano umrloj novinarki iz Vukovog kraja, Zorici Višnjić, višegodišnjoj urednici u RTV „Podrinje“, gde je iznedrila Drugi program za mlade, i ženi koja je pokrenula i dugo bila glavni i odgovorni urednik „Lozničkih novosti“, omiljenog nedeljnika, ne samo u Loznici i Podrinju.

Vukovi zemljaci otvorili su širom vrata Klubu žena u medijima, koji od septembra prošle godine nosi ime Zorice Višnjić, koja je bila sinonim obrazovane, hrabre, odlučne i nepokolebljive zaštitnice esnafa, čije je britko pero „gađalo“ samo istinu i ništa više.

– Dina Ćolić je jednom rekla da je novinarstvo sveta profesija, a ako je tako, onda je sigurno Zorica jedna od svetica ove profesije -rekao je jedan od njenih kolega na koomemoraciji povodom njene smrt. Ime klubu je ustanovoljeno na inicijativu Poslovnog udruženja Lokal pres, na čijem je čelu bila čuvena loznička i srpska novinarka.

Lozničani su ugostili Snežana Milošević, generalnu sekretarku PU „Lokal pres“, Tanju Trifković, urednicu „Glasa Podrinja“ iz Šapca, i Nada Tošić, osnivačicu i urednicu „Užice medija“. U ime organizatora pozdravila ih je direktorka ustanove Snežana Nešković Simić zahvalivši im što su došle da predstave klub, ali i rezultate istraživanja o položaju novinarki u lokalnim medijima.

– Čast je biti u Loznici jer klub koji smo osnovali prošle godine nosi ime važe sugrađanke i naše drage koleginice Zorice Višnjić koja je u jednom periodu bila i predsednica Upravnog odbora „Lokal presa“. Za njeno zalaganje i njen predani rad kakav je imala i u svojim novinama i sa svojim  kolegama zaista zaslužuje da danas predstavimo što smo do sada radili – rekla je Miloševićeva.

Ona je objasnila da je klub osnovan jer žene danas čine više od 50 odsto novinarki u lokalnim medijima, a 2016. ih je bilo oko 43 procenta.

V.Mitric

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas