Švajcarac uzeo i prezime Srpkinje

Lozničanka Slavica (42) i njen suprug Švajcarac Rene (41) Hofšteter posetili su Vukov kraj i doneli pomoć lozničkom Domu zdravlja i dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Vidojevica u Lešnici.

Oni su u maju i ovih dana lozničkom Domu zdravlja, službi Hitne pomoći, dopremili opremu vrednu oko 900.000 dinara.

Ovaj srpsko-švajcarski par prvi put je pomoć doneo u maju, a sada ponovo, i kažu da će toga biti još više. To što Slavica pomaže zavičaj nije toliko neobično, ali su Reneova podrška i inicijativa nesvakidašnje.

Slavica je uspela ono o čemu sanjaju mnoge Srpkinje. Naime, ona se preziva Hofšteter-Pantelić a, kako kaže, isto prezime ima i Rene koji je svome dodao i njeno prezime. On je u Švajcarskoj, inače, veoma društveno angažovan i posvećen humanitarnom radu. Slavica kaže da ga tokom decembra uopšte ne viđa jer je on tada Deda Mraz. Tada sakupljaju razne poklone koje podele mališanima u dečjoj bolnici.

Ona je put Švajcarske otišla pre 23 godine iz lozničkog sela Brezjak. Planirala je ovde da upiše fakultet, položila prijemni, ali su onda nastale neke teškoće, zbog čega nije ostvarila naum pa je spakovala kofere i otišla „preko“. Tamo je, kaže, dobro prihvaćena, a onda je srela i Renea sa kojim skoro deceniju i po plovi bračnim vodama. Ona radi kao pomoćna sestra na gerijatriji, a i njen Rene je u istom Urgentnom centru zaposlen u Hitnoj službi s tim što je on i dobrovoljni vatrogasac. Tamo su posvećeni humanitarnom radu, a sada su odlučili da počnu da pomažu lozničkom kraju

više o ovome pročitajte na  www.vesti-online.com

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas