Domu zdravlja u Malom Zvorniku na konkursu Ministarstva pravde Republike Srbije odobreno je 5.000.000 dinara za kupovinu novog ultrazvučnog aparata.
Uređaj je namenjen za unapređenje rada lekara u opštoj praksi za dijagnostiku, na pedijatriji za pregled dece, kao i u službi ginekologije za pregled žena.
Novčana sredstva za nabavku ultrazvuka dobijena su iz fonda oportuniteta, od naknada za odlaganje krivičnog gonjenja za krivična dela za koje je propisana nočana kazna ili kazna zatvora do pet godina.
Predsednik opštine, Zoran Jevtić, prisustvovao je u Beogradu potpisivanju ugovora o dodeli donacije malozvorničkom Domu zdravlja i tom prilikom zahvalio Republici Srbiji i Ministarstvu pravde na brizi koju su pokazali za stanovništvo u Malom Zvorniku, obezbeđujući sredstva za kupovinu ultrazvuka, čime će, kako je istakao, u lokalnoj zajednici umnogome biti poboljšani uslovi za primarnu zdravstvenu zaštitu.
„Nabavkom ultrazvuka za opštu službu, pedijatriju i ginekologiju korisnici usluga zdravstvene zaštite dobiće kvalitetniju i bolju uslugu, a zaposlenima će biti olakšan rad na novom savremenom aparatu“, istakla je povodom dobijanja sredstava za kupovinu novog ultrazvučnog aparata direktorka Doma zdravlja u Malom Zvorniku, Valentina Ristić.
Ona je navela da je ultrazvuk nezaobilazni metod u dijagnostici i da će nabavka novog aparata veoma mnogo značiti i lekarima i pacijentima u ovoj ustaanovi, budući da Dom zdravlja trenutno poseduje aparat koji je zastareo i nema sve mogućnosti kao novi modeli.
„Monitor starog uređaja koji posedujemo ima mrlju na ekranu i nije za popravku, a sonde su već nekoliko puta reparirane“, rekla je Ristić i takođe zahvalila državi na donaciji za kupovinu novog ultrazvuka za malozvornički Dom zdravlja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas