Stanari ne daju park za parking

oznica01-stanari-ne-daju-park-za-parking-gradjani-gledaju-plan-uredjenja-parka-foto-s.pajic_f
Foto S.Pajić

Stanari bloka iza „Sokolane“, u centru Loznice, odlučno se protive seči stabala i izgradnji novih parking-maesta predviđenih planom detaljne regulacije parka u ovom delu grada.
Svoje nezadovoljstvo su izneli prilikom javne prezentacije plana u Odeljenju za planiranje i izgradnju gde su obrađivači plana tvrdili da se ništa bitno neće menjati i da će samo biti uređeno postojeće stanje.
– Prethodnim istraživanjem utvrđeno je da je u ovom bloku potrebno oko 450 parking-mesta, ali smo ih, da ne bismo išli nauštrb zelenih površina, ovim planom predvideli 136. Vodili smo računa o zelenim površinama i uklanjanju što manje stabala, osim starih i obolelih – rekla je prostorna planerka Ljiljana Kolarević, koja je sa koleginicom Katarinom Pejaković iz JP „Urboplan“ predstavila plan regulacije parka.
Ona je objasnila da će staze biti popločane, da će drugačije biti organizovan parking, da u ovom delu grada nije predviđena nova gradnja i nadogradnja što bi, inače, zahtevalo nova mesta za parkiranje, da je sve urađeno u skladu za Zakonom o planiranju i izgradnji, koji predviđa da blok mora imati minimum 20 odsto zelenila, a da će posle ostvarenja plana ovde biti dva odsto više. I pored svega navedenog, Nevenka Simić, predsednica Skupštine stanara jedne od zgrada, rekla je u ime stanara da se oni protive uništavanu zelenila radi pravljenja novih parking-mesta.
OPŠIRNIJE NA BLIC ONLINE.RS

IZVOR BLIC ONLINE / S.Pajić / foto S.Pajić

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas