Rođenje deteta jedan je od najvažnijih trenutaka u životu svih, a raduje mu se cela porodica, pa i svi, porodici bliski, ljudi. Mnogi prave proslavu kojom obeležavaju ovaj važan događaj, ali čak iako to ne učine – poklon za rođenje deteta gest je koji ne treba da propustite ukoliko su vama dragi ljudi upravo postali novopečeni roditelji.

Međutim, retko ko odmah zna i šta će kupiti, pa su ideje za poklon za rođenje deteta i te kako dobrodošle! Istražili smo umesto vas, a nekoliko ideja za poklon za rođenje deteta predstavljamo i vama u nastavku teksta! 

Oprema za krevetac – praktičan i koristan poklon

Ako nešto simboliše novorođenče bolje od bilo čega drugog, osim možda cucle – to je krevetac. Mesto u kome će provoditi najviše vremena prvih dana i meseci života. Zato je neizmerno važno da krevetac bude udoban, kvalitetan, ali i dobro opremljen.

Kao poklon za rođenje deteta tako možete kupiti ogradice za krevetac, koje imaju zaštitnu funkciju, ali ako su lepo dizajnirane, istovremeno mogu biti i dekorativne, te  ulepšavati čitavo bebino okruženje. Dekorativni jastučići za bebe, kao i posteljina, vrlo su praktičan i koristan poklon, a mogu se pronaći u najrazličitijim bojama i dezenima. Vodite računa da birate opremu za bebe kvalitetne izrade i od prijatnih materijala!

Nakit – popularan poklon za bebe

Za rođenje bebe, a često i njihovo krštenje, pa i prvi rođendan, vrlo je popularno pokloniti i nakit, obično od zlata. Zlatni dukati nisu nakit, ali jesu tradicija, pa i zlatnike svakako treba uzeti u obzir kao potencijalno rešenje za poklon za rođenje bebe. 

Osim zlatnika, tu su i narukvice i ogrlice za bebe, pa i zlatne minđušice koje se poklanjaju bebama ženskog pola. U poslednje vreme vrlo su popularni i dijamanti u blisteru, koji se vremenom mogu menjati za sve veće dijamante, te tako ovaj poklon može pratiti i sam rast deteta, kontinuiranom zamenom dijamanta sa vaše strane. 

Nakit, dijamanti u blisteru i zlatnici spadaju u najluksuznije poklone za rođenje, pa se preporučuju kao rešenje za poklon ukoliko ste vrlo bliski sa porodicom.

Kreativni pokloni za rođenje bebe

Vrteška koja se postavlja iznad kreveca, zvezdice koje se lepe na zid i sijaju u mraku ili možda lepa slika za bebinu sobu? Možda neki sasvim unikatan poklon? Kreativni pokloni za bebino rođenje mogu biti u formi najrazličitijih ukrasa za bebinu sobu, pa i prvih igračkica. 

Ovakav poklon pokazaće vašu kreativnu stranu, ali i trud oko pronalaska autentičnog poklona koga se verovatno neće svako setiti. Uživajte u odabiru i pustite mašti na volju – sigurno ćete pronaći idealno i zanimljivo rešenje. 

Knjige o roditeljstvu – koristan poklon za novopečene roditelje

Potpuno je u redu i da poklon za rođenje zapravo namenite roditeljima, te ih obradujete knjigom o roditeljstvu koja će im bez sumnje biti vrlo korisna u danima, nedeljama i mesecima pred njima.

Posebno ukoliko je reč o prvom detetu! Ako je ovo drugo ili treće, siguno im je edukativna knjiga o roditeljstvu nešto manje potrebna. Knjige o roditeljstvu možete pronaći u skoro svakoj popularnoj knjižari, a izbor koji nude vrlo je raznolik, pa možete probrati i izabrati onu za koju smatrate da je najkorisnija novim roditeljima. 

Uz poklon za roditelje, koji je posredno poklon i za samu bebu i njeno lepše odrastanje, možete dodati i koju sitnicu za samu bebu. Portiklica ili komad bebeće garderobice više su nego potrebni i bebi i njenim roditeljima, pa ćete ovako napraviti idealan balans, a vaš poklon ostaviće snažan utisak. 

Sigurni smo da smo olakšali vašu potragu i pojednostavili selekciju poklona za rođenje bebe. Obavezno zapakujte poklon u šarmantan ukrasni papir i kesu. Uručite je novopečenim roditeljima na proslavi ili prvom sledećom prilikom. Obradujte čitavu porodicu koja je sad veća za još jednog, malenog člana!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas