Srpsko finale: Ani trofej, aplauzi i Jovani

U noći između nedelje i ponedeljka, u Meksiku je odigrano i prvo WTA finale u kojem su se sastale dve teniserke iz Srbije.

Ana Ivanović osvojila je titulu u Montereju pobedom nad Jovanom Jakšić u dva seta i tako prigrlila drugi ovosezonski trofej, a ukupno 13. u karijeri.

Uprkos porazu, i mlađa teniserka ima razlog za zadovoljstvo. Turnir u Meksiku iskoristila je za afirmaciju i na njemu ostvarila rezultat karijere. Zahvaljujući plasmanu u finale, ući će među najboljih 100 igračica na WTA listi.

Jovana nije uspela da ozbiljnije zapreti Ani i bar nagovesti svoju pobedu, iako je osvojila prvi gem na servis protivnice i u drugom povela 30:0. Trema je učinila svoje, pa je duplim greškama poklonila Ivanovićevoj gem i tako podstakla njenu seriju poena. Brzo je bilo 3:1, pa i 5:1 za Anu.

Za razliku od prvog seta, Jakšićeva u drugom nije znala kako da se suprotstavi, pa je već posle tri gema gubila 0:3. Potom je osvojila gem i stvorila tri brejk prilike, ali nije iskoristila nijednu. Ana je povela 4:1 i bilo je jasno da će lako izvojevati pobedu.

Ana je pobedom osvojila 111.000 dolara, a Jovana 55.000.

Izvor: Mondo

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas