Srbija će do 2021. godine dobiti šest novih i tri rekonstruisana stadiona

Blagojević: Subotica, Loznica, Zaječar, Kraljevo, Leskovac i Vranje će dobiti potpuno nove fudbalske objekte. Postoje vrlo strogi UEFA standardi.

Srbija će do kraja 2021. godine dobiti šest novih i tri potpuno rekonstruisana fudbalska stadiona! Ovo je, za „Novosti“, najavio direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. Pored već najavljene izgradnje novog Nacionalnog stadiona u Surčinu, koji će imati 65.000 mesta, država Srbija će ozbiljno da se posveti modernijem izgledu devet pomenutih i dodatnoj rekonstrukciji objekata na kojima igraju Partizan i Crvena zvezda.

– Subotica, Loznica, Zaječar, Kraljevo, Leskovac i Vranje će dobiti nove stadione, što praktično podrazumeva rušenje postojećih, dotrajalih objekata i na istim lokacijama izgradnju potpuno novih stadiona. Fudbalski objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu će biti rekonstruisani – napominje Blagojević.

I dok u Loznici čekamo novi stadion, fudbaleri Loznice vode žestoku bitku za opstanak u Srpskoj ligi. Oni će danas na svom terenu dočekati ekipu Sloga 33 iz Petrovca na Mlavi. Početak utakmice je u 16:00.

izvor novosti.rs

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas