Spaho: SNS je dve godine ćutao o problemima u Loznici, dok nije udomio direktore

Predstavnici Srpske radikalne stranke (SRS) u Loznici, danas su se takođe oglasili povodom sukoba, koji je na lokalnom nivou nastao, između koalicionih pratnera Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije.

Razlog nesuglasica je nedavni akcident u stečajnoj fabrici „Viskoza“, pri čemu je član Centralne otadžbinske uprave SRS Sulejman Spaho ocenio da je stav predsednika Gradskog odbora SNS da nije obavešten o sadržini dopisa, neosnovan.

On smatra da u takvim situacijama, kada građanima Loznice preti ekološka katastrofa i kada lokalna samouprava zahteva pomoć od vlade inadležnih institucija, nije potrebno tražiti dozvolu od koalicionih partnera za takav čin.

Spaho je ocenio da će u budućnosti, trenutna lokalna vlast teško funkcionisati, naglasivši da je „dve godine SNS ćutala dok niije „udomila“ svoje direktore i sada, kada su osetili da neko drugi dobija pozitivne političke poene, ta stranka je odlučila da se oglasi“.

Prema njegovim rečima, u proteklom periodu, od kako je ta stranka u gradskoj vlasti, radikali nisu primetili da je SNS načinila bilo kakav konkretan doprinos gradu, niti našla određena sredstva kako bi pomogli građanima Loznice.

Spaho je tom prilikom obećao da, ukoliko SNS napusti koaliciju, a direktori javnih preduzeća koji su članovi te stranke daju ostavke, on se više nikada neće baviti politikom, dodavši da u toj stranci ima čestitih i poštenih ljudi, ali da je većina njih ušla u tu partiju zbog ličnog interesa.

On smatra da SNS polako gubi poziciju i ugled u narodu, podsetivši da je tokom prošlog meseca u Krupnju i Malom Zvorniku postavljena nova vladajuća koalicija, pri čemu je ta politička opcija izašla iz lokalne vlasti u tim opštinama, kao i da je na njeno mesto u Opštini Mali Zvornik došla SRS.

Spaho je rekao da radikali nisu imali uspeha na poslednjim lokalnim i parlamentarnim izborima, naglasivši da uprkos tome, što nisu prešli cenzus, nastoje da se regenerišu, stvaranjem mesnih odbora na lokalnom nivou.

Izvor Press Online

[/expand]

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas