SNS nezadovoljan kako grad Loznica brine o ekologiji

Tokom dugog niza godina, problemi u vezi sa „Viskozom“, ne samo da nisu rešavani, nego su i eskalirali, naveo je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Jezdimir Vučetić.

 Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Jezdimir Vučetić izrazio je danas nezadovoljstvo kako grad Loznica brine o ekologiji, naglasivši da tokom dugog niza godina, problemi u vezi sa „Viskozom“, ne samo da nisu rešavani, nego su i eskalirali.

Vučetić je rekao da je nezadovoljan što nije bio upoznat sa sadržinom dopisa koji je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović uputio nadležnim institucijama i organima, povodom poslednjeg akcidenta u toj fabrici.

On je objasnio da je dopis koji je gradonačelnik poslao 24. novembra, njemu prosleđen tek danas iz Ministarstva energetike razvoja i društvene sredine.

Suština nesporazuma je, prema njegovim rečima, to što SNS kao predstavnik najmoćnije političke opcije koja trenutno uživa najveću podršku građana, nije dovoljno uvažavana unutar koalicije.

Vučetić je objasnio da su oni kao politička stranka potpuno „skrajnuti“ od svih aktuelnih zbivanja u smislu odlučivanja o finansijskim tokovima i kreiranju budžeta, a ekološki incident u „Viskozi“ je povod da se ta tema pokrene, dodavši da za proteklih godinu i po dana nisu imali značajniji uticaj, iako su to građani od njih očekivali.

Sve bitnije stvari koje su rešavane, kao i sve važne informacije koje su od interesa za ovaj grad i građane, nisu nam bile dostupne, tako da nažalost, mora se reći da smo poprilično „statirali“ unutar koalicije„, rekao je Vučetić.

Prema njegovim rečima, on je kao zamenik gradonačelnika indirektno skretao pažnju na to i ranije, ali nekih pozitivnijih i većih pomaka nije bilo, ukazavši da će njihovi dalji koraci po tom pitanju zavisiti od toga kakve će instrukcije imati iz vrha vlasti, kao i kakav će dalji odnos biti od strane koalicionih partnera.

OBJAVIO KURIR.RS

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas