Smenjeni šefovi svih uprava u MUP-u

Aleksandar-Vucic-the-First-Deputy-PM-Serbia

Svi šefovi uprava u policiji biće smenjeni, saopštio je danas premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti na kojoj se razgovaralo o problemima u policiji.

Država je takvu odluku donela jer, kako je rekao, građani žele da imaju potpunu sigurnost kad vide policajca na ulici i neće da čitaju o političkim spletkama u policiji.

„Mi smo danas doneli odluku, njoj su prethodili dugi razgovori, ali odluka je doneta u skladu s inicijativom ministra unutrasnjih poslova, a saglasnost je dao i direktor policije, i svi šefovi uprava u policiji biće promenjeni, a na njihovo mesto doći će privremeno njihovi zamenici“, izjavio je Vucić.

To je, kako je naveo, bio jedini način, što ne znači da će bilo ko bilo kome da skida glavu u policiji, imaće ti ljudi mnogo toga da rade u policiji.

U tom smislu naveo je da bi danas bio smenjen i direktor policije da nije izabran na konkursu, iz moralnih razloga, ali da on ostaje na tom mestu i pred njim su veliki zadaci – on zna koji, dodao je predsednik Vlade.

Odluka o smeni šefova uprava policije, kako je objasnio, rezultat je objektivne situacije da su policijske službe počele da se bave same sobom, politikom i sve većim uticajem na medije.

Odluka je doneta i zato sto Srbijom neće vladati Darko Šarić, ali ni Ljubiša Buha Čume, koji je izvor svih medijskih informacija ovih dana o „zemunskom klanu“, i zato što nikad vise policija neće da se bavi policijom, već svojim poslom.

„Vladi Srbije neće naređivati Darko Šarić i zato i danas mislim da je Rodoljub Milović pošten policajac, što sam mislio i pre poligrafa, ali isto tako kako neće Srbijom upravljati Darko, ne može ni Ljubiša Buha Čume“, rekao je Vučić.

Poručio je da želi da se nastavi žestoka borba protiv narko-dilera u najvećim gradovima – Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Leskovcu, Kraljevu.fond za razvoj grada

 

Moj sin neće biti Marko, ja nisam Milošević

 

Vučić je izjavio da ni golman Vladimir Stojković, ni policajac koji je s njim bio na splavu Fristajler nisu bili izvor lažne informacije da je njegov sin učestvovao u tuči na tom splavu, već neki drugi ljudi.

Premijer je rekao da je dva dana pre tog događaja opomenuo sina da vodi računa kako se ponaša, jer će on morati da da ostavku ukoliko bude umešan u nešto nedolično.

Vučić je rekao da je naglasio sinu da on neće „biti Marko Milošević“, kao što ni on sam nije Slobodan Milošević.
„Neko je taj razgovor slušao“, rekao je premijer i dodao da je nakon toga izbila afera Fristajler.

 

IZVOR TANJUG

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas