Servisne informacije – Loznica

Povodom velikih snežnih padavina i prekida napajanja električnom energijom i puteva na pojedinim pravcima, komandant Štaba za vanredne situacije Grada Loznice Vidoje Petrović, dao je nalog radnim grupama o neprekidnim aktivnostima na terenu.
Prema njihovim informacijama glavni problemi nastali su na elektro i putnoj mreži.
U mesnoj zajednici Simino Brdo zbog velikih nanosa snega put je neprohodan, struje nema od sinoć kao i ulične rasvete. Slična situacija tokom dana bila je i u Jarebicama.
Radnici JP „Loznica razvoj“ su od jutarnjih časova, zajedno sa ekipama izvođača radova neprestano na terenu.
Mehanizacija izvođača radova radila je na čišćenju puteva predviđenih planom i programom zimske službe, kao i lokalnih puteva na kojima se odvija autobuski saobraćaj i gde je najveća frekvencija vozila.
Prema informaciji iz JP „Loznica razvoj“ od početka padavina očišćeno je 250 kilometara putne mreže, a svi putevi posipaju se industrijskom solju i kamenim agregatom.
Radnici JP „Naš dom“, koje je nadležno za čišćenje javnih površina, pešačkih staza, trotoara i mostova neprestano su na terenu.
Do dečijeg odmarališta na Gučevu, omogućeni su uslovi kako bi se autobus koji je prevozio decu iz odmarališta bezbedno kretao.
Prema informaciji iz Elektro Podrinja zbog prekida mreže na 110 kilovoltnom dalekovodu, usled težine snega i lomova stabala u gotovo svim selima Gornjeg Jadra, bez napajanja električnom energijom danas su bili meštani Dobrića, Jadranske Lešnice, Joševe, Miline, Trbosilja, Čokešine, Tekeriša, dela Korenite, Zajače, dela Krajišnika, Voćnjaka, Jarebica, Velikog Sela, Gornjih i Donjih Nedeljica, Stupnice, Cikota, Ribarice, Tršića, Gornje Koviljače, Brezjaka i Paskovaca.
Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije su na terenu i bore se da što pre otklone kvarove, te je u večernjim satima struja stigla u Draginac, Cikote, Brezjak, Čokešinu, Trbušnicu, Jadransku Lešnicu, Joševu i Gornju Koviljaču.
Tokom dana Vatrogasno spasilačka jedinica intervenisala je na prizemnoj kući u Runjanima, gde je požar zahvatio krov i jednu prostoriju.
Grad Loznica kako bi pomogao ED ustupio je četiri terenska vozila radi bržeg i efikasnijeg rada na kritičnim tačkama.
Aktivnosti javnih preduzeća nastavljaju se sve dok to vremenski uslovi nalažu.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas