Selektor Bošković: Loznica je grad rukometa

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković u četvrtak je obišao ženske rukometne klubove u Loznici.

Bošković je izrazio veliko zadovoljstvo što je u našem gradu za koji kaže da je „grad rukometa“. On je dodao i da se nada da će od jeseni lozničke rukometašice gledati u Super ligi, kao i da očekuje da neke od pionirki brzo dođu do A reprezentacije.

„Pre svega moram da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što sam došao u Loznicu, i da je velika čast da jedan ovakav grad ima dve rukometne ekipe. Nadam se da ćemo od jeseni imati jednu lozničku ekipu i u Super ligi. Posle medalje na Svetskom prvenstvu promocija rukometa je postala moja obaveza, ali i čast da idem po Srbiji i promovišem ovaj sport. Srećan sam što sam ovde jer je Loznica rukometni grad. Već sada u pionirskoj selekciji ima nekoliko Lozničanki i ja se nadam da će one brzo doći do A reprezentacije“, rekao je selektor Bošković.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije 27. marta očekuje Švedsku u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj i Mađarskoj. Selektor očekuje tešku utakmicu, ali se nada najboljem rezultatu za svoj tim.

„Utakmica će biti jako teška, i nas interesuje da se plasiramo na prvenstvo Evrope koje se i igra u Hrvatskoj i Mađarskoj, i nadam se da ćemo taj cilj koji smo zacrtali i ostvariti. Biće to jako težak meč, i Šveđanke su jako kvalitetan sastav bez obzira što nisu bile na Svetskom prvenstvu“, kazao je Bošković.

Prvi meč sa Šveđankama igra se u četvrtak 27. marta u Kragujevcu, a revanš je tri dana kasnije u Kristijanštadu.

Srpkinje su kvalifikacije započele pobedom nad Švajcarskom i porazom od Slovenije. Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas