Sećanje na Miloša Pantelića – Heroja sa Kosmeta

Danas, u Donjim Nedeljicama, Jadrani su se okupili kako bi se prisetili legendarnog čoveka, Miloša Pantelića, koji je ostavio neizbrisiv trag u Jadru, Srbiji i srpstvu. Ovo sećanje na hrabrog čoveka sa Kosmeta, koji je preminuo pre 22 godine, dokazuje da se sećanje na valjane ljude nikada ne bledi.

Miloš Pantelić, poznat i kao Mišo, bio je ne samo heroj sa Kosmeta, već i važan član policijskih odreda tokom osamdesetih godina. Njegova predanost zaštiti države, njenog uređenja, i svih njenih građana, bez obzira na veru i naciju, bila je neosporna.

Kroz snagu duha, intelekta, i patrijarhalnog nasleđa, Miloš je pronalazio najbolja rešenja čak i u najdramatičnijim trenucima. Njegovi komšije i saborci sa Kosmeta pamte ga kao čoveka izuzetne hrabrosti i istrajnosti. Primarijus dr Srboljub Srbo Marković, ugledni loznički ginekolog i menadžer u zdravstvu, seća se Miša kao „čoveka dobre i plemenite duše, ali istovremeno odlučnog i istrajnog kao retko ko. Baš onaj div junak ‘spreman stići i uteći i na strašnom mestu postojati’.“

Mišo Pantelić je ostavio trajni pečat u sećanjima svih onih koji su ga poznavali. Danas, Jadrani su se okupili kako bi očuvali uspomenu na ovog velikog čoveka i njegov doprinos zajednici i društvu. Njegova priča nas podseća da se sećanje na one koji su posvetili svoj život služenju drugima nikada neće izgubiti.

V. Mitrić

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas