Dragi naši učenici, poštovani nastavnici, profesori i roditelji,

Čestitam Vam školsku slavu, Savindan, kao neiscrpnu uspomenu i inspiraciju na veliko delo Rastka Nemanjića, duhovnika, narodnog učitelja i prosvetitelja.

Želim ovom prilikom da podsetim da vaš grad Loznica u duhu svetosavlja neguje neimarsku i zadužbinarsku misiju u svakoj od 19 školskih ustanova kao izazov da kroz stalno unapređivanje obrazovanja i vaših znanja stvaramo bolji svet oko sebe. A to je moguće samo ako učenost, tolerancija i marljiv odnos na svakom mestu budu rezultat zajedništva i uspeha sa vašim nastavnicima, profesorima i lokalnom zajednicom koja najveći deo svog budžeta izdvaja za prosvetu.

Moja poruka, koju bih uputio na svakoj svetosavskoj akademiji glasi: svojim znanjima neprestano budite i probudite izvorišta naučne misli, mudrosti i pameti. To je najsigurniji kapital koji će doprineti opšteprogresivnim tokovima u koje ubrajam i sve što smo ovih dana čuli od dobitnika svetosavskih nagrada koji su svoje znanje uklesali na oltaru lozničke prosvete.

Uvek nas obraduju vaši uspesi sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Daju nam nadu da ovaj grad ima potencijale bez kojih nijedan drugi napredak ne bi bio tako vidljiv i dalekosežan.

Sa željom da svima nama svetosavska snaga i vera budu životna inspiracija, još jednom vam čestitam školsku slavu – Svetog Savu.

Predsednik Privremenog organa Grada Loznice

Vidoje Petrović

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas