Savetovalište za odvikavanje od pušenja (video)

U Preventivnom centru Zdravstvenog centra Loznica formirano je Savetovalište za odvikavanje od pušenja koje se zasniva na petodnevnom programu koji se podržava Svetska zdravstvena organizacija.

Petodnevni plan je jedan od najstarijih i najdelotvornijih programa za prestanak pušenja. Prvi put su ga objavili dr J. Wayne McFarland i Elman J. Folkenberg 1964. godine. Ovaj plan koristilo je do sada preko 20 miliona polaznika u svetu.

Tokom programa, učesnici se vode kroz petodnevnu, etapnu promenu svakodnevnih navika i postižu cilj, tj. odvikavanje od pušenja. Kroz psihološku motivaciju, kao što su ohrabrujuće rečenice i fizičke promene, kao što je promena u načinu ishrane, petodnevni plan suzbija  želju za cigaretom i pušačku rutinu.

U planu su obrađena i druga pitanja, npr. dobijanje na težini i simptomi nikotinske apstinencije, kao i alternativne aktivnosti na prevazilaženju tih bojazni i zadržavanja statusa nepušača.

Grupe se formiraju mesečno u zavisnosti od zainteresovanosti a sve informacije se mogu dobiti na tel.broj 015/873 378  i  06280 66502.

Odvikavanje je besplatno.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas