Renovirana ambulanta u Koreniti

ambulanta korenita
foto D.Z .M.MARIN

У месној заједници Коренита завршено је реновирање здравствене амбуланте. Средства за радове обезбедили су Дом здравља Лозница и месна заједница Коренита а и мештана су се укључили да волонтерски помогну кроз извођачке радове.

Током пролећа изведени су радови у дворишту амбуланте која је ограђена, постављена је капија са новим прилазом и стазама, реновирана је тераса око амбуланте и уклоњене велике бетонске жардињере, замењен је кров и покривен металним плочама са снегобранима, окречен унутрашњи простор амбуланте, реновирани тоалети, а припрема се и реновира део за стоматолошку амбуланту у склопу овог простора са посебном чекаоницом и тоалетима. Урађена је и адекватна дренажа у дворишту да се подземне воде са околног брда не сливај и задржавају на овом простору.

У здравственој амбуланти Коренита ради др Вукица Петровић, врхунски специјалиста опште медицине која ће ову амбуланту својим знањем и искуством подићи на ниво који грађани Корените и осталих места заслужују. У амбуланти поред др Петровић раде и једна медицинска сестра која поред обавеза у амбуланти два дана у недељи ради и патронажу на терену као и један медицински техничар стално присутан у амбуланти. Радно време је од 7 до 14 часова и суботом од 7 до 12 часова.

У плану је и оспособљавање амбуланте у техничком и просторном смислу за пружање квалитетне стоматолошке заштите.

Поред руководства Дома здравља на отварању је била и др Вера Крсмановић, директор Опште болнице Лозница и начелник одељења ортопедије др Д.Бојанић који су подржали ширење здравствене мреже.

Др Вера Крсмановић је истакла овом приликом да је веома важно оспособити мрежу станица и амбуланти на терену као што то ради већ две године др Николић – Као лекар и као директор Опште болнице Лозница захвална сам др Николићу што је овако дивно реновирао ову амбуланту у Коренити, самим тим што ће примарана здравствена заштита имати повољнији, бољи утицај на здравље становништва у смислу да ће се многе болести превенирати или открити и лечити на самом почетку па ће самим тим имати повољнији ток и извеснији и лакши опоравак.

Др Вера Крсмановић је посебно нагласила да жели да јавно похвали ентузијазам и несебично залагање Др Николића на унапређењу и јачању примарне здравствене заштите у Лозници.

Др Зоран Николић, директор Дом здравља се захвалио појединачно свима који су помогли да амбуланта заблиста у пуном сјају и истакао да је идеја обнављања ове а и других амбуланти да помогне грађанима тако што ће моћи да целокупну здравствену заштиту која се пружа на примарном нивоу добију у свом месту, без чекања и дугих редова, заказивања и пута у Лозницу.

IZVOR DOM ZDRAVALJA LOZNICA

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas