Reke se povukle u korita

popolavaNakon obilnih padavina koje su zadesile Valjevo, došlo je i do velikog priliva vode na teritoriju opštine Loznica i to u mesnim zajednicama Bradić, Veliko selo, Brnjac i Cikote.
Međutim sve reke danas su se povukle u korita, tako da poplava nekih većih razmera neće biti, rekao je rukovodilac tima za dobranu od poplava grada Loznice Janko Aleksić.

Iako za sada nema novih padavina, štete na poljoprivrednim parcelama ima, rekao je Aleksić Tanjugu.

Kada je nevreme zahvatilo Valjevo veliki deo vode otišao je u Kolubarski, a manji u Jadarski sliv, objasnio je Aleksić i dodao da su sinoć obišli reke I i II reda i reku Likodru kako bi se pripremili, ali da poplava nekih većih razmera neće biti.baner-vrh

“U Krupnju je proglašeno vanredno stanje, a dobili smo i informaciju da se iz Loznice odvlačio pesak za džakove kako bi se spasilo stanovištvo i sprečile moguće štete”, dodao je on.

Ono što smo kao lokalna samouprava preduzeli jeste da smo prosle godine uredili šest – sedam potoka u Banji Koviljači, Donjem Dobriću, uredili smo i Bolnički potok, a ove godine planiramo da uredimo korita još nekoliko potoka i atarskih puteva, kako bi imali manje problema, rekao je Aleksić koji je i član Gradskog veća.

Što se nastalih šteta tiče, na lice mesta izaći će inženjeri Odeljenja za privredu koji će štetu proceniti, a mi ćemo to proslediti nadležnom resornom ministarstvu, rekao je on.

“Da li će biti finansijskih sredstava, nakon ovih poplava širom Srbije da se sve te štete nadoknade, videćemo”, kazao je Aleksić.

IZVOR TANJUG

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas