Radovi na auto-putu Ruma-Šabac: Petlja koja će se vezati za Fruškogorski koridor

Dirktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić izjavio je da radovi na auto-putu Ruma-Šabac napreduju predviđenom dinamikom i da sve ide po planu, te se završetak ove saobraćajnice može očekivati na jesen ove godine, kako je i najavljeno na početku ovih radova. Antić je na svom Instagram nalogu objavio da je bio u obilasku radova na petlji „Ruma“.

Ugovor o projektu vredan čak 467,5 miliona evra zaključen je 19. novembra 2019. godine sa azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“. Auto-put Ruma-Šabac biće dugačak 22 kilometra i imaće 6 traka, a Šabac i Loznicu povezivaće brza saobraćajnica dužine 55 kilometara. Ovaj projekat je jedan od prioriteta u drumskom saobraćaju, jer je vrlo važan za povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije, ali i Srbije sa Bosnom i Hercegovinom i regionom.

Radovi su podeljeni na tri deonice. Trasa će zaobilaziti sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak i na taj način rasteretiti saobraćaj u tim naseljima. Nova trasa se neće ukrštati sa postojećom prugom Zvornik-Šabac-Ruma i biće bliže reci Savi, dok će Klenak i Platičevo biti sa desne strane.

Auto-putu se sa severa, tačnije kod Rume, priključuje Fruškogorski koridor, a sa juga, kao što je već poznato, brza saobraćajnica Loznica-Šabac.

Foto: Instagram Koridor Srbije 

 

 

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas