Radni sastanak gradonačelnika sa predstavnicima Nordijskih ambasada (video)

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović danas je bio domaćin radnog sastanka sa zamenikom ambasadora Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, gospodinom Joahimom Vaernom i predstavnicima ambasada Nordijskih zemalja – Švedske, Danske i Finske. Tema sastanka je bila uključivanje grada Loznice u zajednički projekat koji realizuju spomenute ambasade – „Školskom hranom protiv klimatskih promena“. koji za cilj ima promociju održivih pristupa u procesu proizvodnje hrane, uspostavljanje zdravih stilova života u ishrani pre svega školske dece ali i rešavanje pitanja tretiranja otpada od hrane kao važnog pitanja iz ugla zaštite životne sredine.
Grad Loznica, a pre svega dve osnovne škole – „Jovan Cvijić“ i „Anta Bogićević“ su prepoznate kao partneri u ovom projektu obzirom da imaju funkcionalne školske kuhinje i ishranu za učenike, pa je zbog toga Loznica veoma interesantna kao dobar primer za realizaciju projektnih aktivnosti.
Gradonačelnik je istakao da je grad Loznica uvek otvoren za nove inicijative u cilju unapređenja svih vidova društvenog života, a posebno se velika pažnja posvećuje svakoj inicijativi, ideji i projektu koji se tiče mladih. U toku razgovora, gradonačelnik je istakao da se 1/5 sredstava iz budžeta grada odvaja za obrazovanje, da učenici na teritoriji grada imaju besplatan prevoz, da se posebno vodi briga o učenicima koji imaju teškoće u razvoju i da grad dodeljuje kako stipendije za najbolje učenike i studente, tako i sredstva za nagrade onima koji su najbolji.
Izražavajući zadovoljstvo što je grad Loznica prepoznat kao partner na ovako bitnom projektu gradonačelnik je istakao da je grad u potpunosti spreman za učešće na projektu koji će doprineti daljem unapređenju uslova u školama, kroz ulaganje u obrazovanje i u segmentu promocija zdravih stilova života kroz pitanje unapređenja kvaliteta ishrane učenika, ali i kroz ulaganje u opremanje i rekonstrukciju školskih kuhinja u smislu uspostavljanja standarda koji su neophodni za dostizanje optimalnih rezultata.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas