Projekat od značaja ne samo za Srbiju nego svet – svetlo za litijum

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će to ministarstvo dati punu podršku realizaciji projekta „Jadar“ kompanije „Rio Tinto“.
Projekat obuhvata istraživanje i razvoj ležišta litijuma u okolini Loznice.

Trivan je istakao da je taj projekat od nacionalnog i međunarodnog značaja i da je garant uspešnosti saradnje u opredeljenju kompanije „Rio Tinto“ da primenjuje najviše ekološke standarde, te standarde zaštite na radu i saradnje sa lokalnim zajednicama, navodi ministarstvo u saopštenju.
Predstavnici „Rio Tinto“ upoznali su ministra sa napretkom u implementaciji projekta i posebno ukazali na dostignuća u planiranju smanjenja ekološkog otiska, odnosno uticaja na životnu sredinu, prilagođavanja i ublažavanja posledica klimatskih promena, i ciljevima održivog razvoja, kako u okviru ovog projekta, tako i u svetlu globalnih operacija te kompanije.

Generalna direktorka Marni Finlajson naglasila je da vizija i posvećenost zaštiti životne sredine koje izražava ministar Trivan predstavljaju veliki podstrek i podršku uspešnoj realizaciji projekta „Jadar“.

Ona je naglasila da će „Rio Tinto“ nastaviti sa posvećenim unapređenjem poslovanja radi obezbeđenja zdravije i bezbednije životne sredine. Na sastanku je potvrđena uspešna zajednička saradnja u primeni dosadašnjih faza projekta „Jadar“ i dogovoren nastavak i intenziviranje saradnje.

Izvor Tanjug

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas