Program 88. Vukovog sabora za petak i subotu 17.i 18.9.2021.

U petak, 17. septembra u 16 časova, u Stalnoj postavci slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović predstaviće se 28. godište Srpskog narodnog ilustrovanog kalendara „Danica“ Vukove zadužbine u saradnji sa Ogrankom Vukove zadužbine iz Loznice. Istog saborskog dana, u Biblioteci Vukovog zavičaja, s početkom u 19 časova, održaće se promocija najnovijeg broja časopisa „Književne novine“ i Udrženja književnika Srbije. O časopisu će govoriti Milan Lukić, operativni urednik, Vidak M. Maslovarić, član redakcije Književnih novina i urednik Tribine Udruženja književnika Srbije i Majo Danilović, sekretar redakcije Književnih novina.

Pretposlednjeg saborskog dana, u subotu, 18. septembra u Muzeju jezika i pisma u Tršiću biće predstavljena, s početkom u 12 časova, izložba Etnografskog muzeja u Beogradu autorke Danijele Filipović, kustosa i koordinatora Centra za nematerijalno kulturno nasleđe pod nazivom „Nematerijalno kulturno nasleđe Srbije“. Izložbu će otvoriti Tijana Čolak-Antić Popović, direktor Etnografskog muzeja i muzejski savetnik i Marija Jeftić, dizajner. Osim značajnog jubileja – 60 godina od uručenja Nobelove nagrade Ivi Andriću , proslavićemo i 50 godina postojanja Međunarodnog slavističkog centra u Naučno-obrazovnom kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću u 16 časova, kada će biti predstavljene knjige „Velike teme srpske lingvistike“ i „Vuk u Tršiću“, koja predstavlja zajedničko izdanje Međunarodnog slavističkog centra i Centra za kulturu „Vuk Karadžić“. Tom prilikom učestvuju prof. dr. Aleksandar Milanović i prof. dr Boško Suvajdžić.

Istog dana u amfiteatru porte Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u 18 časova održaće se Guslarsko veče u izvođenju Guslarske sekcije KUD „Karadžić“ iz Loznice. Gost guslarske večeri biće Đorđije Đoko Koprivica višestruki prvak Srbije i crpskih zemalja u guslanju.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas