Proglašena vanredna situacija u Loznici zbog opasnosti od poplave

Na osnovu upozorenja i prognoze Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije, upozorenja Sektora za vanredne situacije kao i naredbe Javnog vodoprivrednog preduzeća Srbijavode o uvođenju vanredne odbrane od poplava na današnjoj varednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Loznice.

Zadužuju se sva javna preduzeća grada Loznice, privredna društva, drugi državni organi i organizacije sa sedištem u Loznici, kao i saveti mesnih zajednica za preduzimanje svih potrebnih mera i stavljanja u funkciju svih raspoloživih sredstava (ljudstva i materijalnih sredstava) radi zaštite stanovništva, imovine, stoke i drugih dobara na teritoriji grada Loznice.
Gradski štab za varedne situacije u saradnji sa formiranim radnim grupama i Sektorom za vanredne situacije Republike Srbije će pružiti stanovništvu grada Loznice svu potrebnu materijalnu, tehničku i drugu pomoć.
Organizuje se 24- časovno dežurstvo u Gradskom štabu za varedne siztuacije. Kontakt telefoni su: 015 876 198, 015 888 075.
Odluka o ukidanju varedne situacije na teritoriji grada Loznice biće doneta na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije sa danom prestanka opasnosti, odnosno prestankom potrebe za sprovođenje mera zaštite i sšasavanja od elementarne nepogode – poplave.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas