Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Premijer Vučić uručio Krupanjcima ključeve kuća

Premijer Aleksandar Vučić uručio je danas ključeve za 17 porodica iz Krupnja koje su u majskim poplavama ostale bez kuća.
Gradi se još deset novih kuća, a devet porodica dobilo je novčanu pomoć.
Vučić je obišao novoizgrađene kuće čiju izgradnju su finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati i poklon su fondacije šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana.Premijer je rekao da se u Srbiji gradi još 218 kuća za stradale u poplavama koje će biti završene pre kraja godine.

– U Srbiji je izdato ukupno 305 rešenja za izgradnju novih kuća, a za 87 isplaćena je pomoć u novcu. To je ono što smo mogli da uradimo. Krupanj će još neko vreme biti veliko gradilište – rekao je Vučić.

bio-medica-baner-600x80Do Nove godine biće završeno još deset kuća u Krupnju
On je podsetio da je pre šest meseci obećao da će biti pokrenuta fabrika „Krupanjka“ kako bi 300 žena iz tog mesta dobilo posao, a rekao je i da je Telekom Srbije obezbedio usluge za 1.356 ljudi, koji nisu mogli da ih koriste, da je u to investirano 10 miliona dinara, a da se sada ulaže novih 100 miliona dinara da bi Telekomove usluge mogle da dođu do svakog meštanina Krupnja.

– Za meštane Krupnja čine sve i Elektroprivreda Srbije i Elektromreža Srbije. U teškim uslovima, u vremenu kada je malo ko očekivao da ćemo dosta toga da postignemo i kada su ljudi bili pomalo nestrpljivi, najmanje su bili nestrpljivi meštani Krupnja i, rekao bih, najviše poverenja su imali u svoju vladu, zbog čega im još jednom zahvaljujem – rekao je Vučić.

Uručenju ključeva prisustvovali su ministar rada Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević, predstavnici ambasade UAE kao i brojni meštani.
IZVOR BLIC // S.PAJIĆ // FOTO S.PAJIĆ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas