Premijer Srbije najavio razgovore o srpskom litijumu

Sinoć na RTS u emisiji Takovska 10, predsednik Vlade Miloš Vučević najavio je razgovore o srpskom litijumu

Sinoc je premijer Vučević na RTSu govorio i o temi koja posebno zanima Lozničane, iskopavanju i preradi litijuma koji se nalazi u Jadru.
Na pitanje ostaje li srpski litijum u zemlji, Vučević je rekao da treba da se razgovara o svim projektima za razvoj države.

„Ja verujem u održivi razvoj kao pobedničku formulu. Ostavljam prostor za razgovor i ostavljam prostor i pre svega čekam odgovor struke – ako struka kaže ne, onda je ne, ali struka mora biti svesna svoje odgovornosti“, rekao je Vučević.“Verujem da je moguće da koristimo prirodne resurse i da čuvamo prirodno bogatstvo i pre svega ljude. Ja verujem u to. Ja mislim da je to istorijska šansa“, naveo je premijer.

Istakao je da nema kockanja sa ekologijom.

„Nema kockanja. Bez jasnih projekata koji ukazuju da je moguće da se koriste prirodni resursi, a da se čuva životna sredina i pre svega ljudi. ali i da ljudi žive bolje, da je moguće doći do održivog razvoja, neće se ići ni u jedan projekat, pa ni u taj. Ali ako je to moguće, hajde da iskoristimo šansu. I hajde da iskoristimo tu šansu i geopolitički“, rekao je Vučević.

Na pitanje kojoj je opciji bliži, premijer je rekao da je uvek za opciju razvoja Srbije, da iskoristimo sve potencijale koje imamo, da ne propustimo još jednu šansu.

„Ja ću da ostanem ovde da živim, moji sinovi ovde žive, sutra će da  imaju svoje decu. Nemam nameru nigde da idem. Isti vazduh dišem, istu vodu pijem kao i svi građani“, rekao je Vučević.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas