Predstavnik Demokratske stranke u poseti Malom Zvorniku

Borislav Borko Stefanović, šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Skupštini Srbije, predstavio je predizborni program te partije u Malom Zvorniku.

Tom prilikom on je rekao da je uveren u lojalnost članova i rukovodstva ogranka Demokratske stranke, uprkos činjenici da su pojedini visoki funkcioneri, uključujući Borisa Tadića, napustili DS i osnovali nove političke stranke.

Stefanović je istakao da je, neposredno pre početka izborne kampanje, gubitak članstva zanemarljiv i procenjuje se na jedan odsto.

„Odlaze uplašeni, prinuđeni i oportunisti i time jačaju našu stranku. Napustili su nas svi oni koji su se učlanili u vlast, a ne u DS. Ovo svakako nije najveći i najteži udarac stranačkim kapacitetima. U istoriji DS, čak 11 puta događali su se odlivi funkcionera i kadrova, a najozbiljniji je zabeležen u periodu kada je Vojislav Koštunica osnovao Demokratsku stranku Srbije. Tada je, u kratkom roku, izgubljeno 50 odsto resursa i odbora Demokratske stranke“, rekao je Stefanović.

Stefanović tvrdi da DS ima odličnu ponudu za izlazak iz krize i dobar program u oblastima ekonomije, zapošljavanja, poljoprivrede, energetike i školstva. On je naveo da je DS , pod medijskim i drugim progonom već godinu i po dana.

„DS više nije isti. Dosta smo naučili iz svojih grešaka i odstranili smo ono što nije valjalo, mislim i na politiku i na kadrove. Imamo jasna rešenja i jasan plan za izlazak iz krize. Tražimo podršku građana da napokon napravimo državu – da se stranke isteraju iz institucija, sudova i tužilaštava, da se u ovoj zemlji konačno plaća porez, da ovih 50.000 stranačkih vojnika koje je SNS zaposlio za godinu dana bude poslednja greška bilo koga u ovoj zemlji“, istakao je on.

Računamo na podršku tihih, nenametljivih birača, svih građana koji su u seriji izbora odlučili da ostanu kod kuće smatrajući da su njihovo razočaranje i njihova ljutnja opravdani. Demokratska stranka ozbiljno računa i na one sunarodnike koji trenutno, uz pomoć režima, smatraju da nema potrebe izlaziti na izbore zato što je sve odlučeno jer se unapred zna ko je najjači.

Stefanovićeva poruka biračima je da ako ovog puta podrže režim SNS-a i Aleksandra Vučića, postoji realna opasnost da više ne glasaju, a neizlazak na izbore jeste glas za ekonomsku propast Srbije.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas