Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje ugostio delegaciju iz Loznice

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković primio je delegaciju iz Loznice, na čelu sa predsjednikom Skupštine grada Jovanom Todorovićem, u okviru projekta „Mostovi prijateljstva“ koji su prošle godine pokrenuli Radio Bijelo Polje i Regionalni loznički Drina radio. Tom prilikom Ljušković je goste upoznao sa životom Bijelog Polja, njegovim karatkteristikama i osobenostima, naglasivši da je to grad sa dugom kulturnom i istorijskom tradicijom. „Bijelo Polje je grad širokog srca, otvoren za saradnju koju ćemo, nadam se, još više unaprijediti i sa Loznicom, zahvaljujući projektu „Mostovi prijateljstva“, kazao je predsjednik Ljušković.

mandarina-2013-loznica-banerIstičući da je jedan od onih koji podržavaju projekat „Mostovi prijateljstva“ i čestitajući direktorima oba radija što su inicirali saradnju na područjima na kojima smo najbliži, predsjednik Skupštine grada Loznice Jovan Todorović je pozvao predsjednika Skupštine Đžemala Ljuškovića da posjeti Loznicu u okviru Vukovog sabora, koji će se održati treće nedjelje u septembru. „Vuk Karađžić je rođen u Tršiću ali je porijeklom iz Crne Gore, a ono što nas povezuje je i rijeka Lim koja se uliva u Drinu“, istakao je Todorović.
Direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović kazao je da je cilj ovog projekta unapređenje saradnje u oblasti kulture u polimskom i podrinjskom kraju. „Nakon što su prošle godine u Loznici i Banji Koviljači pisci iz Bijelog Polja predstavili festivale Refesticon, Stihom govorim i Kraljevstvo Bijelih Rada, ove godine smo mi u prilici da ugostimo naše prijatelje iz Loznice, pa ćemo večeras u Kući Rista Ratkovića imati izložbu karikatura Sava Babića i književno veče Ljubomira Ćorilića“, podsjetio je Rabrenović.
Partneri u realizaciji projekta su JU Ratkovićeve večeri poezije i nevladine organzacije Stihom govorim, Akademija društvenih nauka, Klub kulture, Umjetnost bez granica i Bjelopoljski tamburaši.
Autorak: Tanja Dangubić Foto: Vladimir Jelić

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas