Predsednik Srbije 12. put u Krupnju- sa novim ciljevima

„Za samo pet godina smo napravili ogromnu promenu, čudo, petostruko je Srbija zaštićenija nego što je bila“, rekao je Vučić

Vučić je posetio sela oko Krupnja pogođena poplavom protekle sedmice. U prisustvu Ivana Isailovića predsednika Opštine Krupanj predsednik Vučić je najavio da će već za tri dana početi gradnja puta od Krupnja do manastira Bogoštica, u dužini od 4,7 kilometara.On je obilaskom zaseoka Mamići započeo današnji obilazak poplavljenih područja.
U zaseoku Mamići se zbog obilnih padavina izlila reka Bogoštica i uništila zasade malina i dvorišta domaćinstava.
Vučić je u razgovoru sa građanima rekao da će put od Krupnja do manastira Bogoštica biti završen za četiri do pet nedelja, kao i da će zajedno sa tim radovima biti urađeno i oko 500 metara puta do škole.
Inače, šest sela gravitira oko tog puta.
Predsednik Srbije, koji je 12. put do sada posetio Krupanj, razgovarao je sa građanima koji su se najviše žalili na pojavu klizišta, nakon čega im je on obećao pomoć države.Jedna od njih je bila i Dušica Bojanović koja ima se sedmočlanu porodicu, a iznad čije kuće je proradilo klizište.

„Već sutra će doći da to vide i pokušaćemo to da sredimo, rešićemo“, Vučić.
je poručio da je veliki posao je urađen od 2014. godine na zaštiti od poplava i sada je šteta znatno manja nego što bi bila.
Na delu puta Krupanj- Mačkov Kamen u selu Kržava koju je obišao predsednik Vučić u toku su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije oštećene prilikom poplava. Ovom prilikom Vučić je okupljenim građanima izrazio želju očuvanja sela i njegovom napretku, prvenstveno povećanjem nataliteta. Sve snage ulažemo i uspevamo u tome da i ovaj deo Srbije može pružiti sigurnost svim mladim porodicama i njihovom napredku.
Predsednik je, međutim, rekao da ga muči to što je škola prazna i nema nijednog đaka, ali je najavio da će biti renovirana, u očekivanju budućih naraštaja, kao i da će biti izgrađen planinarski dom.

„Srce mi se cepa, jer dece nemamo i vidim da je situacija sve teža i lošija. Moramo da se boirmo. Video sam dve porodice sa troje i četvoro dece na Bogoštici i rekao sam da se grade putevi, samo da oni mogu da ostanu ovde sa decom“, primetio je Vučić.
Kako je rekao, Rađevina će se dalje ekonomski razvijati, biće većih penzija i plata, gradiće se putevi, uz pokušaje da se dovedu još neki investitori.

„Probleme sa politikom gledaću ja da rešavam, da Srbija ne gubi ništa, već da dobija i na ugledu i ekonomskom razvoju“, rekao je Vučić.
Predsednik je u obraćanju meštanima izrazio zadovoljstvo što je jedan, kako je rekao, težak deo puta završen i što kroz taj prelepi deo Srbije put u celini izgleda reprezentativno.

Ukazao je da je u blizini Krupnja i Mačkov kamen, važno istorijsko mesto, iz perioda Prvog svetskog rata, do kojeg kako je rekao, ljudi retko svraćaju, a mnogo Srba ne zna ni šta ono predstavlja.

Zato će se truditi da Mačkov kamen postane mesto gde će đaci ići na ekskurzije, kojim ćemo se ponositi i koje neće biti zaboravljeno.

„Ulagali smo mnogo novca u Krupanj i srećan sam što se vidi koliko je bilo važno da uredimo rečna korita. Moramo još da radimo, sad smo videli gde su nam slabe tačke, da te stvari popravimo i još novca dodamo i sa tim krećemo koliko odmah“, poručio je Vučić.

J.Čajić foto S.Živanović

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas