Predizborna konvencija Koalicije SPS-PUPS-JS u Malom Zvorniku

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS), profesor dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja u tehničkoj vladi i predsednik Mačvanskog okružnog odbora SPS Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, gostovali su na završnoj predizbornoj konvenciji, koju je 11. marta, u Velikoj sali Biblioteke “17. septembar“, organizovala Koalicija SPS-PUPS-JS u Malom Zvorniku.

Pored funkcionera SPS, konvenciji su prisustvovali predstavnici koalicionih stranaka, predsednik Okružnog odbora Jedinstvene Srbije (JS) za Mačvanski okrug Dobrosav Marić i potpredsednica Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milena Ćorilić.

U obraćanju članovima i simpatizerima , Slavica Đukić Dejanović istakla je da predstojeći izborni nisu bili nužnost, u trenutku kada je Srbija postala kredibilna država u međunarodnoj zajednici, te je bilo neophodnije animirati strane investitore za preko potrebna kapitalna ulaganja, ali je SPS, deleći iste političke stavove sa koalicionim partnerima, potpuno spremna za novi uspeh na političkoj pozornici Srbije.

“Sve što je lideru SPS, Ivici Dačiću, predato u nadležnost, ustupljeno mu je sa namerama i u očekivanju da neće odgovoriti na te izazove. Veličina njegovog uspeha, na putu evropskih integracija, utoliko je veća jer je svojim sposobnostima nadmašio i porazio sve skeptike. Pri tome, SPS, JS i PUPS su ostali zaštitnici običnog čoveka, garant da će i najsiromašniji slojevi ostvariti pravo na školovanje, visoko obrazovanje i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, kazala je Slavica Đukić Dejanović.

Lider SPS, Ivica Dačić je, prema njenim rečima, primer doslednosti, jer se nije menjao u odnosu prema ljudima, ni kada je odrastao i školovao se, živeći u siromaštvu, ni danas kada je predložen za Nobelovu nagradu za mir.

Njena predviđanja su da će nakon izbora, 16. marta, Srbija krenuti putem prihvatljivim za većinu sunarodnika.

Predsednik Mačvanskog okružnog odbora SPS, Nenad Borovčanin je kategoričan da su napadi na lidere Koalicije SPS-PUPS-JS neosnovani, a time se, po njemu, bave preobraćeni i lažni politički vizionari sa megalomanskim, teško ostvarivim projektima.

“I pored brojnih kritika Evropske unije, naša koalicija je uverena da je Srbiji tamo mesto, gde postoji red, stabilnija ekonomija, snažne institucije i pravni poredak. Bolne reforme nam nisu prepreka, da programom i idejama levice zaštitimo elementarno ljudsko dostojanstvo, pravo svakog našeg čoveka da, uprkos doživljenoj patnji i odricanju proteklih decenija, zasnuje porodicu, školuje se, radi u struci. Koalicija SPS-PUPS-JS je potvrđena i u produktivnoj saradnji njenih kadrova u republičkim institucijama sa lokalnim samoupravama“, zaključio je Borovčanin svoje izlaganje.

Predsednik Okružnog odbora Jedinstvene Srbije (JS) za Mačvanski okrug Dobrosav Marić, na brojnim primerima u Jagodini, opisao je izuzetan učinak predsednika JS Dragana Markovića na porast standarda i kvaliteta življenja, pojasnio odnos lokalne samouprave prema bolesnim sugrađanima koje voze i u Beograd na ambulantne preglede specijalista i terapije, o trošku opštine. Marić je pohvalio rad Zamenika predsednika PUPS-a Milana Krkobabića koji je kao direktor „Pošta Srbije“ izvršio reorganizaciju doskorašnjeg gubitaša u profitabilno javno preduzeća, a za kadrove SPS ističe da su efikasni jer su kandidati iz naroda, razumeju i zastupaju njegove interese.

Potpredsednica Partije ujedinjenih Srbije Milena Ćorilić naglasila je da PUPS ne želi da odustane od koncepta politike zaštite interesa socijalno najugroženijih u društvu. “Poštujemo činjenicu da je penzija lično pravo ljudi koji su, u prošlosti, tokom svog radnog vekaovu zemlju uveli u grupu srednje razvijenih, a ne socijalna kategorija. Dosledno smo se držali principa da penzije prate plate, istrajali smo na isplati jednokratne pomoći za one sa najmanjim primanjima. Zahvaljujući predsedniku PUPS-a Jovanu Krkobabiću penzije nisu oporezovane, niti smanjene, uprkos nastojanju MMF-a. Preostaje nam da načinimo pomak i da sa podjednakim uspehom brinemo o poljoprivrednim i vojnim penzionerima“, kazala je Ćorilićeva.

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije predstavio je na predizbornoj konvenciji članstvu, koalicionim partnerima i gostima kandidatkinju za poslanika SPS iz Malog Zvornika, dr Gordanu Cmiljanović, specijalistu opšte medicine. Čelni čovek Opštinskog odbora i član Glavnog odbora SPS Dragan Bogićević, predsednik Opštine Mali Zvornik, predočio je lokalni program razvoja, precizirajući i prioritetne projekte, od kupovine rendgen aparata za Dom zdravlja, rekonstrukcije putne infrastrukture, osavremenjavanja elektromreže, revitalizacije i pokretanja tekstilnog pogona u Brasini, do zapošljavanja mladih pripravnika i podrške projektima samozapošljavanja.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas