Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

Potpisani ugovori za kupovinu rekonstrukciju ili izgradnju kuće na selu na teritoriji grada Loznice (video)

U Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori za dodelu bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta Grada, mladim porodicama za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuće sa okućnicom na seoskom području na teritoriji Loznice u okviru rezlizacije Javnog poziva raspisanog u aprilu ove godine.

 

 

Ugovore su potpisali tri porodice, kojima su odobrena sredstva u ove svrhe i načelnik Gradske uprave Vladimir Radojčić.

– Ovaj program je još jedan dokaz da je Grad Loznica po mnogo čemu pionir među lokalnim samoupravama u Srbiji. Mi smo ga započeli čak pre Ministarstva za brigu o selu. Budžetom za 2021. godinu Grad Loznica je na osnovu odluke Skupštine Grada, usvojene u decembru prošle godine, predvideo sredstva za ove namene, a za ovaj Javni poziv opredeljeno je 1.8 miliona dinara. Već prvog meseca smo imali sedam zahteva. Komisija je sačinila rang listu po unapred utvrđenim kriterijumima, a ja sam danas imao zadovoljstvo da potpišem ugovore sa tri podnosioca zahteva — kazao je Radojčić
Kako je istakao, rebalansom budžeta Grada opredeljeno je još 4.2 miliona dinara u ove svrhe tako da će uskoro uslediti novi konkurs s obzirom na to da ima dosta zainteresovanih građana.
Načelnik Gradske uprave je napomenuo i da će konkursna dokumentacija svih lica, kojima nisu dodeljena sredstva u okviru prvog Javnog poziva, biti važena i za naredni, tako da ne moći da konkurišu samo uz izjavu da ostaju pri svom zahtevu. Dejan Mišić, otac petoro dece iz Korenite, koji je dobio sredstva za rekonstrukciju kuće zahvalio se Gradskoj upravi što mu je omogućila da obezbedi bolje uslove i nastavi život na selu sa porodicom.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas