Potpisan memorandum o saradnji (video)

Fitnes centar Rakic

Gradski mendžer Dejan Stalović i Zoran Bogićević predsednik upravnog odbora PBD „BicikLo“ potpisali su danas u prostorijama gradske uprave memorandum o saradnji.

Više je razloga koji su doveli do toga da danas potpišemo memorandum o saradnji sa planinskom biciklističkim društvom „BicikLo“. Pre svega to je zajednički cilj, zajednički interes i rukovodstva Grada Loznice i biciklističkog društva BicikLo da promovišemo i popularizujemo biciklizam u naš u gradu.  Ali takođe i da izvršimo promociju popularizaciju kulturno istorijskih turističkih vrednosti kojima naš grad obiluje. Naravno mi ćemo u narednim danima formirati radnu grupu koja će se nadam vrlo konkretan način baviti svim budućim aktivnostima, izraditi jedan mini akcioni plan koji će dati precizne rokove i sve ono što će trebati da se radi u narednom periodu“ istakao je Stalović

On je dodao da je jedan od razloga potpisivanja ovog Memoranduma formiranje servisa javno dostupnih bicikala u koji će PBD „BicikLo“ donirati 10 repariranih bicikala, dok će Grad Loznica u taj servis donirati 20 novih bicikala koje će kupiti u narednom periodu. Takođe je dodao da je u planu izgradnja biciklističkih staza i da se na njima uveliko radi. Plan je da stazom budu povezivani Banja Koviljača, Loznica i Tršić i da je to jedan od vidova turizma koji će se najbrže razvijati u našem gradu.

Miloš Đuričić iz PBD „BicikLo“ je rekao da je ovo jedan od najbitnih koraka u daljem napretku i razvoju biciklizma kao urbanog vida prevoza.

„Naše dosadašnje aktivnosti kao udruženja bile su usmerene u tom pravcu i drago nam je da je gradska uprava prepoznala tu našu želju i ovu inicijativu danas materijalizovala u ovaj memorandum. Konkretan povod za ovaj memorandum, dakle za ovu saradnju koja je danas stavljena na papir je unapređenje biciklističkog saobraćaja u samom urbanom tkivu grada a takođe i uspostavljanje nukleusa sistema javno dostupnih bicikala“ dodao je on

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas