POLA MILIONA OD MINISTARSTVA ZA „MIHOLJSKE SUSRETE SELA“ U LJUBOVIJI

U Palati Srbija ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao je ugovore za dodelu bespovratnih sredstava sa predstavnicima 87 lokalnih samouprava, u ukupnom iznosu od 41,3 miliona dinara, koje su sredstva dobile po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“. Očekuje se da će manifestacija, druga po redu, okupiti blizu 1.300 sela Srbije, a učestvovaće i pratiti oko 150.000 ljudi.
Opština Ljubovija je na ovom konkursu dobila 500.000 dinara za organizaciju manifestacije, a ugovor je kao predstavnik opštine potpisao Sreto Perić, savetnik predsednika Opštine Ljubovija za pravna pitanja.
Aktivnosti koje su podnosioci prijava ove godine osmislili su šarolike. Takmiče se u kulturno-umetničkim sadržajima – folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju; literarnim sadržajima – recitovanju, pisanju pesama i kratkih narodnih formi (blagoslovi, zdravice); zanatskim i primenjenim umetnostima – izradi rukotvorina, suvenira, tkanju, štrikanju, vezu, pletenju; sportskim aktivnostima – od fudbala i košarke do narodnog višeboja (bacanje kamena s ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa) i gastronomskim specijalitetima – pravljenju tradicionalnih jela i kolača. Deca se takmiče u kvizu znanja, sportskim disciplinama, ali i slaganju kukuruzovine u kupe i trčanju u džaku.
Manifestacije će se održavati širom Srbije od 1. jula do 1. decembra ove godine.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas