Pokloni za dečka kojim ćete ga oduševiti

Koliko puta ste pomislili da je muškarcima najteže odabrati poklon?

Bilo da je u pitanju otac, brat, drug ili dečko, čini se da kada je reč o muškarcima, ideje za darivanje uvek ponestanu. Većina ljudi će se složiti da je odabrati poklon za žene uvek lakše – cveće, nakit ili knjiga su provereni recept u zavisnosti od prilike. Ipak, kada je reč o dečku, stvar se komplikuje sve više svakom godinom.

Za prvu godišnjicu, Novu godinu ili njegov rođendan koji ste proveli zajedno, ideja je verovatno bilo više, međutim, svaki novi povod za darivanje potencijalno implicira stres, jer ideja ponestaje! Međutim, nema razloga za strah. Muškarci, baš kao i žene, imaju puno interesovanja i hobija, koji se mogu iskoristiti za kreiranje odličnog poklona koji će ga oduševiti!

Stvar je samo pažljivo osmatrati i promisliti vaše sledeće darivanje, po već utvrđenoj formuli za odličan poklon! Ukoliko vam često fale ideje za poklon dečku, na pravom ste mestu, u ovom tekstu govorimo o koracima koje treba da pratite, a koji će rezultirati poklonom za dečka koji će ga oduševiti!

#1 Ključ dobrog darivanja je u prilagođavanju poklona prilici

Osnova svakog dobrog poklona je  – prilagođavanje prilici darivanja. Najčešće, povod za darivanje je neki od datuma poput rođendana, godišnjice ili Nove godine. Ako razmislite, svaki od ovih datuma ima određenu temu koju možete iskoristiti u osmišljavanju idealnog poklona.

Bilo bi čudno da za godišnjicu veze poklonite dečku čarape i veš sa novogodišnjim motivima, iako bi isti poklon za Novu godinu mogao da bude jako simpatičan. Godišnjica je uglavnom idealna prilika za iskazivanje emocija i romantiku, zbog toga osmislite poklon koji će komunicirati vaše najdublje emocije prema partneru.

Svaki poklon jeste upravo komunikacija, zbog toga, razmišljajte o tome ovako – kao što postoje pravila komuniciranja u različitim socijalnim kontekstima, tako su i različite prilike za darivanje šansa da iskomunicirate određene misli i emocije. Nova godina je tako odličan momenat za simpatične poklone, dok je godišnjica idealna za romantične poklone.

Novogodišnji paketić je nešto prema čemu retko ko može da ostane ravnodušan, a sadržaj može biti raznorazan. Godišnjice su idealna prilika da poklonite vašem dečku nešto što mu je potrebno, poput kvalitetnog novčanika ili kaišaPokloni za rođendan dečka su, s druge strane, idealna prilika da poklon bude ličan, i da pokazuje da mislite o njegovim interesovanjima i hobijima. 

#2 Mislite na interesovanja i hobije svoje druge polovine

Rođendan je dan kada slavimo postojanje naših omiljenih osoba. To je dan kada sve treba da bude podređeno slavljeniku, pa i poklon treba da bude ličan, personalizovan. Naravno, ne samo za rođendan, poklon koji je u vezi sa interesovanjima vašeg partnera dobar je savet za svaku priliku. 

Pa tako, ukoliko je vaš dečko ljubitelj šaha, odličan poklon biće lepa i kvalitetna tabla od drveta, sa zanimljivim figurama. Ukoliko je vaš dečko muzičar, futrola za instrument, sa personalizovanom gravurom sigurno će oduševiti slavljenika. Važno je da razmišljate o tome šta vašeg dečka interesuje i kako voli da provodi slobodno vreme. 

Imajte u vidu da je ovo sjajna prilika da poklonite i nešto što ste primetili kao njegov talenat, a nikada nije imao priliku ili vremena da se upusti u bavljenje istim. Recimo, primetili ste da vaš dečko pravi odlične fotografije, i da uživa da fotografiše u slobodno vreme. “Ima oko” za estetiku i kadriranje, slika vama naizgled obične stvari, koje na kraju ispadnu odlične fotografije.

Pružite mu priliku da unapredi svoja znanja i uplatite mu za rođendan kurs fotografije! Ne samo da će zapamtiti ovakav poklon i da će ga on oduševiti, već će mu potencijalno omogućiti još mnogo lepih uspomena i razviti njegove lične potencijale!

#3 Iskustvo je češće bitnije od materijalnog – poklonte mu ga

Iz ovoga možemo da zaključimo i to da, kada je odabir odličnog poklona u pitanju – iskustvo je ponekad mnogo važnije od materijalne stvari. Ovo je i glavni savet prilikom odabira poklona. Iako ne mora da važi za sve prilike i ljude, uglavnom su najbolji pokloni oni koji pružaju prolongirano zadovoljstvo i dugoročna lepa iskustva.

Čak i kada poklanjate materijalnu stvar, ukoliko je ona personalizovana, ili je oplemenjena ličnom porukom i emocijama, poklon je koji će se dugo pamtiti, i samim tim ćete pokloniti nekome i lepu uspomenu. Zbog toga, uvek kada osmišljavate poklon za muškarca, razmišljajte o poklanjanju iskustva.

Poklanjanje iskustva može biti i poklon putovanje, ali i jednostavna kupovina karte za utakmicu omiljenog kluba koji gostuje u gradu, ili kupovina karata za bioskop za film koji nije baš po vašem ukusu, ali vaš dečko obožava. Na ovaj način, komunicirate spremnost za kompromis, i ujedno kreirate divnu uspomenu koja će ostati urezana.

Za sam kraj, ne zaboravite da su ponekad najbolja iskustva besplatna – umesto odlaska u bioskop uvek možete organizovati filmski maraton kod kuće, ili organizovati šetnju do vašeg omiljenog mesta u gradu. Setite se vaših omiljenih uspomena i iskustava i odlučite da ih poklonite drugom – niko neće uspeti da ostane ravnodušan!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas