Poginula dva pilota Vojske Srbije u padu aviona Mig-21 jedan poreklom iz okoline Loznice

Prilikom pada aviona MiG-21 u Brasini kod Malog Zvornika, poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu.

U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici, poreklom iz Donje Borine.

U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

„Nadao sam se da ćemo imati bolje vesti. Želim da izjavim saučešće Vojsci Srbije, porodici. To su užasne stvari za nas. To su teški poslovi“, rekao je je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Istanbulu komentarišući današnji pad miga 21.

On je istako da se još uvek ne zna tačan uzrok nesreće.

Ovo su stvari koje se dešavaju u celom svetu. Ono što je nama problem pored toga što je nekome umrlo dete, što je nekome bio tata je to što imamo jako malo pilota. Video sam brojne komentare raznih – istakao je Vučić.

On je naglasio da je ovo bio stari avion, te da mi imamo migove 24 danas.

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas