Počeo „Svet žena“ u Loznici (video+foto)

U organizaciji Centar za kulturu „Vuk Karadžić“, sinoć je otvorena manifestacija „Svet žena“u Vukovom domu kulture. Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je Milijani Sakić, profesorki srpskog jezika i književnosti, koja je rekla da je ponosna što se obraća publici na početku 21. manifestacije posvećene ženama i što može da se zahvali svima koji je organizuju i koji razumeju da jačanje položaja žena ne znači slabljenje položaja muškaraca.

– Žena je stvorena iz muškog rebra, ne iz stopala, da se po njoj gazi, ne iz njegove glave da se njome vlada, nego iz muškog rebra, da mu bude jednaka. Ispod ruke, da bude zaštićena, sa strane srca da bude voljena. I zato se treba setiti svih onih žena koje su svojim postojanjem to i dokazale. Žena koje su u maglovitim trenucima bile svetionik i menjale istoriju – kazala je Sakićeva.

Muzički gost svečanog otvaranja višednovnog programa bio je pijanista Matija Dedić iz Zagreba koji je priredio koncert pod nazivom „Matija svira Arsena“. Lozničane i Lozničanke podsetio je na popularne melodije Arsena Dedića, jednog od najvećeg kantautora sa ovih prostora.
Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite odmah informisani.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas