Počela je od jednog sapuna, a danas su njeni proizvodi pravi brend

Firma iz Loznice koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike uspela je da za osam godina svoje proizvode plasira i na evropsko tržište. Nedavno su, prvi put dobili i novčanu pomoć za kupovinu opreme od Razvojne agencije Srbije.
Od hobija do biznisa, od jednog sapuna do 700 različitih proizvoda koji iz pogona u centru Loznice odlaze širom Evrope, preduzetnički je put tridesetčetvorogodišnje Olgice. Tržište za njen brend konstantno se širi, zbog čega je, posle osam godina odlučila da konkuriše i za državne podsticaje.
„Moram da kažem da nam je to puno značilo u ovom periodu kada smo u velikim ulaganjima pošto spremamo izvoz za Rusiju, potrebno nam je mnogo da kažem novca za različite vrste ulaganja što u sirovine, što u ambalažu, i ova etiketirka tj. mašina za etiketiranje i lepljenje nam je zaista bila od pomoći, uštedeli smo nekih desetak hiljada evra“, kaže Olgica Samoilović, vlasnica Hedera Vita.
Uz pomoć države u proizvodnju su uveli i GMP standard koji je neophodan za izvoz u zemlje Evropske Unije. Slovenija, Grčka i Švajcarska samo se su neke od zemalja u kojima se mogu naći proizvodi iz malog grada u Srbiji.
„Nakon osam godina već smo formirali ozbiljan jedan tim i već naša proizvodnja tj. naš brend je postao poznat i u Srbiji, ali i širom sveta, tako da to nosi sada i druge vrste odgovornosti“, kaže Olgica Samoilović.
Uz puno teškoća Olgica je u preduzetničke vode krenula kao dvadesetšestogodišnjakinja. I dok je prve sapune pravila u porodičnoj kuhinji, uskoro će praviti iz savremenog pogona.
Izvor RTS

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas