Poboljšanje energetske efikasnosti: Korisnici novčanih podsticaja kreću s radovima (video)

 

U lozničkom kraju, poboljšanje energetske efikasnosti postaje sveprisutna tema među građanima. Na svečanom potpisivanju ugovora sa 102 korisnika novčanih podsticaja, u konkgresnoj Sali UFK Lagator predsednik Privremenog organa grada Loznice, Vidoje Petrović, istakao je značaj ovog programa.

 “Do sada 353 porodice iskoristile mogućnost dobijanja novca za poboljšanje energetske efikasnosti. Građani mogu dobiti od 50 do 70 odsto potrebnog novca za velike stambene zgrade, dok se za porodične kuće obezbeđuje polovina potrebnih sredstava”, ovo je, kako je naglasio Petrović, velika podrška koju država i grad pružaju.

Korisnici novčanih podsticaja izrazili su zadovoljstvo što će moći da unapredi energetsku efikasnost svog doma uz podršku lokalne vlasti”. „Ovo je sjajna prilika da unapredimo komfor svog doma, uz istovremeno čuvanje životne sredine“, rekao je jedan od građana.

Svi potpisnici ugovora imaju mogućnost da odmah kontaktiraju izvođače radova koji su premerili njihove objekte kako bi započeli sa radovima. Nakon završetka, nadležna komisija Gradske uprave izlazi na teren kako bi proverila da li su radovi izvedeni u skladu sa dogovorenim ugovorom. Novčana sredstva za obavljeni posao se direktno dodeljuju izvođačima radova, dok korisnici te pogodnosti plaćaju dogovorenu sumu.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas