– Grad Loznica posvećeno i u kontinuitetu radi na podizanju kvaliteta i uslova života svake od 56 mesnih zajednica vodeći računa o ravnomernom razvoju svih delova našeg grada. Sa velikim poštovanjem se odnosimo prema svim članovima saveta mesnih zajednica i opredeljenje gradonačelnika i rukovodstva grada jeste da u narednom periodu na partnerski način rešavamo probleme, a u interesu Lozničana bez obzira u kojem delu grada oni živeli – rekao je u izjavi za medije član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice Marko Jovanović.

Prema njegovim rečima, član Gradskog veća Živko Stefanović i on, obišli su svih 56 mesnih zajednica na teritoriji grada Loznice i upoznali se sa problemima sa kojima se sugrađani suočavaju u razgovoru sa svim predstavnicima saveta mesnih zajednica koji su im izneli koji su to prioriteti za rad u narednom periodu što su njih dvojica predstavili u izveštaju koji su dostavili gradonačelniku Loznice.

– Dobar deo tih predloga saveta mesnih zajednica postao je sastavni deo Odluke o budžetu i sigurno da će u narednom periodu deo tih problema biti rešen. Na prethodnoj sednici Gradskog veća data je saglasnost na finansijske planove svih mesnih zajednica tako da saveti mogu da krenu sa realizacijom planova rada u 2021. godini – kazao je on.

Kako je naveo, Odlukom o budžetu grada Loznice za 2021. godinu obezbeđena su sredstva za rad mesnih zajednica u iznosu od gotovo 40 miliona dinara pri čemu je najveći deo ovog iznosa opredeljen za tekuće popravke i održavanje objekata, plaćanje komunalnih usluga, kancelarijski materijal i drugo.

– Sredstva u iznosu od 40 miliona dinara su samo deo finansijske podrške mesnim zajednicama, a najveća ulaganja se realizuju upravo preko javnih preduzeća i nema mesne zajednice gde nisu vidljivi rezultati tih ogromnih ulaganja od strane grada i javnih preduzeća kojima je osnivač grad Loznica – ukazao je on.

Prema Jovanovićevim rečima, ulaganja u putnu, komunalnu, energetsku, sportsku infrastrukturu zajedno sa različitim vrstama finansijske podrške i podsticaja različitim kategorijama i grupama stanovništva, udruženjima i organizacijama direktno iz gradskog budžeta predstavljaju paket mera sa ciljem opstanka i osnaživanja našeg stanovništva u svim delovima grada, ali i stvaranje uslova za povratak onih koji su iz svojih mesnih zajednica otišli iz različitih razloga.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas