PLAKETA ZA DR TATJANU RADNIĆ, JEDNU OD 7 VELIČANSTVENIH GIMNAZIJALKI

„Večernje novosti“ su, tačno, pre četvrt veka, u junu 1997. godine, izvestile iz Loznice da je sedam ovdašnjih gimnazijalki osvojilo svih 100 bodova na prijemnom za fakultetima u Beogradu i Novom Sadu, među kojima je bila, danas doktor medicinskih nauka Tatjana Radnić Živanović, znameniti reumatolog u Institutu za reumatologiju u Beogradu.
foto V Mitrić
Tatjana je, kao najbolja na prijemnom ispitu, upisala željeni Medicinski fakultet na kom je i diplomirara i magistrirala i doktorila, završila specijalizaciju iz interne medicine kao i subspecijalizaciji iz reumatologije.Ova Lozničanka je, pored ostalog, i klinički asistent na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta, koji je završila sa briljantnim uspehom kao i svako dalje usavršavanje.
Grad Loznica je odlučio da ovu sugrađanku za ponos, kako kaže gradonačelnik Vidoje Petrović, nagradi Plaketom, visokim priznanjem grada povodom Dana Loznice.
-Već požuteli tekst iz „Novosti“, predlog i ono što smo saznali o našoj dr Tatjani jednostavno su odredili za ovo visoko uzdarje -kaže Petrović. -Ovo je sjajan primer, ali i podstrek našim mladima, koji, i dalje, baš briljiraju, na državnim fakultetima, posebno na medicini.
Još pre četvrt veka Tatjana je znala šta hoće, može i želi, što je saopštila i autoru ovih redova.Pre svega je želela da bude do pomoći ljudima u nevolji, što je pokazala, i rečju i delom, minule dve decenije, koliko radi kao lekar.Titule koje je sticala velikim radom, zalaganjem i odricanjima, samo su uvećale njenu posvećenost poslu i pacijentima.
-Plemenita, povrh svega, stručna, odgovorna i divna dr Tatjana je, od prvog susreta, za svakog od njenih pacijenata kao melem na naše rane i nije čudo što je svi zavole i posle prvog susreta kaže njena pacijentinja Smilja Maksić iz Loznice. -Toliko je divna da je doživljavamo kao člana naše porodice.A, ono što se vidi da je potekla iz divne porodice i ima porodicu.
Dr Tatjana ne prestaje sa usavršavanjem, čime se kontinuirano bavi, ali svoja dragocena i raskošna znanja prenosi i na učesnike mnogih kongresa, simpozijuma, konferencija.

V.Mitric

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas