Petnaesta regata “Drina je samo jedna” sedmog avgusta

Prve subote sledećeg meseca biće održana petnaesta regata “Drina je samo jedna”

Tradicionalno na deonici od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači. Start regate biće kod malozvorničkog hotela „Rojal Drina“ u 10:00 a cilj oko 14:00 na „Žićinoj Plaži“ u Banji Koviljači.

– Kao i svih prethodnih godina organizator regate je Grad Loznica, u saradnji sa opštinom Mali Zvornik, gradom Zvornikom iz BiH i MZ Banja Koviljača. Takva saradnja daje međunarodni karakter regati koja je dobro prihvaćena i omiljena kod ljudi sa obe obale Drine. Regata je prilika da još jednom promovišemo, pre svega, reku Drinu, rečni turizam, sve naše turističke potencijale, Banju Koviljaču, Grad Loznicu, ali i dodatno podignemo ekološku svest građana i ukažemo na potrebu da očuvamo čistoću ove reke. Kapetan regate biće član Gradskog veća Milan Nedeljković i uvereni smo da će on doprineti da regata bude još uspešnija, kvalitetnija i bolje organizovana. Regata je besplatna za sve učesnike, ni ove godine nema kotizacije, potrebna je samo dobra volja i da se poštuju pravila regate koja delimo na startu kao i određene poklone – kazao je Dejan Stalović gradski menadžer.

Novi kapetan regate je ambiciozni Milan Nedeljković poznat po tome da sve što radi, uvek čini sa najvećim ciljevima pa tako ovaj put bezbednost stavlja na prvo mesto.

– Imaćemo angažovane ronioce i spasioce, buće uključeni Vojska Srbije, MUP, Hitna pomoć, tako da će bezbednost svih učesnika biti na nivou. Regata je lep događaj koji raste iz godine u godinu i mi kao grad pokušavamo da lestvicu organizacije svaki put podignemo na viši nivo – kazao je on.

Predhodnih godina na regati je bilo oko 1000 učesnika, ni ove godine sigurno neće biti manje a zabava će biti mnogo bolja.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas