REČI IZ KNJIŽEVNOSTI: LJUBOMIR ĆORILIĆ, PESNIK U AKCIJI

Ugledni srpski i loznički pesnik, Ljubomir Ćorilić, ovih dana izuzetno je aktivan kao književni kritičar. Sve češće govori na književnim tribinama.  

Književnik Ljubomir Ćorilić iz Loznice ovih dana je izuzetno angažovan na književnim tribinama i kao recenzent. Pre nepunih mesec dana izašla je iz štampe knjiga pesama “Dah” Tomislava Mijovića iz Zaječara čiji je recenzent. Ćorilić je nedavno pisao i o Mijovićevoj knjizi pesama “Dah i prah” kao vrstan poznavalac poezije Timočke i Negotinske Krajine, angažovan je i za recenzenta antologije poezije Timoka i Negotinske Krajine. O antologiji će govoriti na književnim večerima u Zaječaru i Negotinu, 21. i 22. marta.

U antologiji su zastupljeni i pesnici poput Adama Puslojića, Tomislava Mijovića, Srbe Ignjatovića, Ljubiše Rajkovića Koželjca… o kojima je Ćorilić takođe pisao.

Književni poslovi vode Ćorilića ovih dana i u Paraćin. Tamo je već 11 godina predsednik žirija Festivala vinske poezije koji ima dve konkurencije – konkurencija osnovaca i poezije odraslih.

U mesnoj zajednici Trešnjevica biće održano festivalsko veče na kome će Ljubomir Ćorilić uručiti nagrade. U programu će učestvovati i poznati glumci, pevači, plesne i folklorne grupe.

Samo pre nekoliko dana izašla je iz štampe knjiga “Antologija srpske poezije o majci”. Ćorilić je recenzent i pisac pogovora i ovoj značajnoj knjizi koju je predstavio na književnoj večeri u Domu kulture Čukarica.

Ćorilićeve književno-kritičke aktivnosti poprimile su obim prevashodnog književnog delovanja nekoliko meseci, što znatno doprinosi uvećanju njegovog književnog dosijea.

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas