Pauza gotova, Tole preživeo zimu

Cele jeseni u srpskom fudbalu dizala se bura oko predsednika FSS Tomislava Karadžića koji je najavio u februaru odlazak sa mesta predsednika. Međutim od toga nije bilo ništa jer je iskusni funkcioner ponovo uspeo da preživi na mestu predsednika.

Čak i Zvezdan Terzić koji je bio jedan od inicijatora za promene u FSS prišao je Karadžiću dobivši funkciju u zajednici Super lige. Pokušao je Terzić preko nove funkcije da postane potpredsednik FSS ali Karadžić nije se dao prevariti. Tako je Terziću ostalo samo da rukovodi Super ligom.

Nakon duge zimske pauze,došlo je vreme za start prolećnog dela prvenstva Jelen super lige Srbije.

Velike promene su se dogodile u gotovo svim superligaškim klubovima, neki su promenili trenere, a drugi su imali veliki „promet“ fudbalera u i iz kluba. Kao i svake godine, iz svih klubova stižu poruke kako se radilo kao „nikada do sada“, i da su ekipe spremne za velike okršaje u nastavku sezone. Jedino od tih izjava odskače, kao i uvek orginalni trener Slobode iz Užica, koji je svestan da će njegovoj ekipi trebati još oko dve nedelje da se uigra, zbog nekolicine novajlija u njihovim redovima.

Jedno od prijatnijih iznenađenja u prvom delu sezone, Radnički iz Niša, odnosno njihov trener Dragoljub Bekvalac, jedan je od umerenijih u optimističkim prognozama, možda i zbog toga što je finansijska česma stranke na vlasti pomalo presušila, pa je sam trener ličnim sredstvima finansirao pripreme jednog „profesionalnog“ kluba.

Novi Pazar, klub za koji živi ceo grad na Jošanici, predvođen trenerom Njegušem, željno priželjkuje start prvenstva, i dolazak šampiona, koji će imati veoma težak posao,iako je možda sa najačim timom u poslednjih nekoliko sezona. Partizan je u ovom prelaznom roku pokazao kako se dovode igrači koji su neophodni za podizanje kvaliteta i bez previše eksperimentisanja i ad-hok poteza doveo je zaista ozbiljna pojačanja.

Sa druge strane, improvizacija je ono što na žalost odlikuje klub sa Marakane već nekoliko sezona. Igrači se kupuju bez jasnog plana i strategije,a poneki uspešan transfer samo za kratko uspe da stiša strasti Delija, željnih titule. Ono što je bez sumnje kvalitet C.Zvezde, je dobar vezni red predvođen Milijašom, Kovačevićem, i vrlo dobar napad sa Daudom i Mrđom, ali je pitanje može li odbrana da svojim kvalitetom doprinese osvajanju titule?

Vojvodina je značajno podmladila sastav,koji je pred kraj prelaznog roka ipak ojačan sa par iskusnijih fudbalera poput Veselinovića, Pekarića i Puškarića, pa ukoliko bi se rešili imperativa i moranja, ovaj tim bi mogao na proleće da igra lep fudbal, praćen dobrim rezultatima, a Kup je ono što je prvi i osnovni cilj.

Ostatak superligaškog karavana, ravnopravnog u svojoj prosečnosti, trebalo bi da donese zanimljivu borbu za opstanak, i izlazak u Evropu, a verovatno će samo nijanse odlučivati o tome ko će svoje ciljeve i ostvariti.

FUDBALSRBIJA.NET

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas