Otvoren stadion, Vučić: Lagator izgleda prelepo i nestvarno (video+foto)

 

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je danas novi stadion u Loznici, koji je izgrađen po najvišim UEFA standardima. U pratnji fudbalske legende Draganа Džajića, koji je zvanično otvorio stadion ‘Lagator’ predsednik je zaključio nova loznička kuća fudbala izgleda prelepo i nestvarno.

Predsednik Vučić je istakao da je stadion, zajedno sa objektima u Zaječaru i Leskovcu, izgrađen u skladu sa standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA. Osim impresivne infrastrukture, Vučić je napomenuo i izazove sa hibridnom travom, koja je sada uspešno rešena.

„UEFA je pomno pratila svaki aspekt izgradnje, uključujući i sitne detalje poput toaleta i prostora za gostujuće navijače,“ rekao je Vučić, naglašavajući visoke standarde izgradnje i dodao –  „Lepši je čak nego stadion u Leskovcu. Mnogo je kompleksniji. Lagator je odjednom postao najskuplji deo Loznice. Cene su skočile u nebesa“.

Predsednik je takođe naglasio da su kašnjenja u izgradnji, iako postojana, bila zanemarljiva u poređenju sa potrebama za unapređenjem sportske infrastructure i najavio buduća ulaganja u stadione širom Srbije, uključujući i planove za renoviranje stadiona u Nišu i Kragujevcu, sa značajnim budžetom predviđenim za stadion Čair.

Novoizrađeni stadion u Loznici, sa dva nivoa tribina, koštao je oko 30 miliona evra i ima kapacitet da primi više od 8.000 posetilaca.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas