Otkriveno 107 iregularnih migranata na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije i Loznice

Štab za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku od svog formiranja za tri dana, od kada je formiran, pronašao je na teritoriji te opštine, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače 107 iregularnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prisutni su i sprovodiće kontrole i preduzimati mere na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače sve dokle se kanali krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija ne preseku“, izjavio je danas Branislav Šalipurević, rukovodilac Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku.
Šalipurević je objasnio da je štab u Malom Zvorniku formiran po naređenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i da su odmah po formiranju preduzete pojačane aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija.
„Uvereni smo da će pojačano prisustvo i vidljivost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova doprineti ukupnom osećaju bezbednosti građana i njihove imovine na ovom prostoru“, kazao je Šalipurević.
Istakao je da je, od formiranja štaba, 29. januara ove godine, obavljena kontrola 93 vozila, 166 lica, i da je otkriveno 107 iregularnih migranta, koji nezakonito borave na ovom području, od kojih su 82 dalje smeštena u prihvatne centre, koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije.
Naglasio je da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama, a da je protiv 15 lica, stranih državljana, privedene nadležnom sudu za prekršaje zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i municiji, jer su kod njih pronađeni noževi.
Istakao je da su štabovi, koji su prethodno formirani u Subotici, Preševu, Dimitrovgradu dali izuzetne rezultate i da je novoformirani štab u Malom Zvorniku nastavak opsežne akcije na suzbijanju iregularnih migracija na teritoriji Srbije.
„Dokle god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povređuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova biće prisutni i preduzimati sve mere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbedno“, kazao je Šalipurević.

Izvor MUP Srbije

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas