Dvodnevna obuka namenjena početnicima u poslovanju održana je u Malom Zvorniku 29. i 30. novembra, u organizaciji Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine (RRAPPR) iz Loznice i Centra za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine opštine Mali Zvornik.
Radionice su realizovane kao podška licima koja su upravo započela sopstveni posao ili nameravaju da postanu preduzetnici.
Među polaznicima obuke bili su i učenici Srednje škole iz Malog Zvornika.
Tokom obuke, treneri RRAPPR predočili su učesnicima korisne informacije i iskustva koja im mogu olakšati rad u početnoj fazi poslovanja.
U okviru prvog dana obuke, polaznici obuke mogli su da saznaju više o ciljevima edukacije, motivima i osobinama koje bi trebalo da karakterišu preduzetnika, na osnovu kojih su mogli da ocene sopstvene preduzetničke kapacitete, zatim da analiziraju i vrednuju model poslovne ideje, te saznaju više o pravnoj regulativi i poreskom sistemu u Republici Srbiji.
U okviru vežbi, učesnici su se bavili istraživanjem tržišta i učili da kreiraju jedinstvenu registracionu prijavu.
Drugog dana obuke polaznici su, između ostalog, analizirali poslovne ideje, poslovni plan i troškove koje iziskuje pokretanje delatnosti i mogli da saznaju više o načinima uspešnog poslovanja i mogućim izvorima finansiranja za startap biznis.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas