Održana 16. „Drinska regata“ sa oko 7.000 učesnika, u organizaciji Malog Zvornika, Loznice I Zvornika (video)

Tradicionalna 16. Drinska regata, u okviru sportsko-kulturne i zabavne manifestacije „Drina je samo jedna“, održana je u subotu spustom po najplahovitijem delu reke, od hidrocentrale u Malom Zvorniku do popularne „Žićine plaže“ kod Banje Koviljače. U organizaciji su učestvovale lokalne vlasti Loznice, Malog Zvornika i Zvornika, a regata je izvedena pod komandom kapetana, profesora Milana Nedeljkovića, inače člana Gradskog veća u Loznici.

Na rashlađivanje, zabavu, druženje, rekreaciju i uživanje na vodi stiglo je oko 7.000 ljudi iz Srbije i RS. Najstarija među njima bila je Ivanka Jokić (85) iz Borine kod Malog Zvornika, koja je na spust krenula sa sinom Zoranom i prijateljem Spasojem Batom Vasićem iz Loznice.

– Dozlogrdile su mi i vrućine i jadikovke mojih „ispisnica“ svakog dana, pa sam došla da se, sa ovom divnom omladinom, rashladim kao čovek, razonodim i opustim – kaže baka Ivanka, koja je prezadovoljna ambijentom regate. – Ovakvu lepotu koju imaju Drina i njeno priobalje nigde nećete naći.

Kapetan regate Milan Nedeljković dočekao je i ispratio na plovilo skoro svakog učesnika, uz srdačnu dobrodošlicu. Potrudio se da svi budu bezbedni, pa su regatu pratile ekipe spasilaca, policije i Hitne pomoći.

Učesnici su se registrovali u Malom Zvorniku još od 7 sati ujutru kako bi sve bilo spremno za start u 10 časova. Za sve njih bio je obezbeđen besplatni autobuski prevoz.

– Ovogodišnja regata jedna je od najposećenijih do sada. Spremili smo svim učesnicima i tradicionalni vojnički pasulj na „Žićinoj plaži“, gde su organizovana takmičenja u pecanju i vožnji kajaka – objašnjava kapetan manifestacije.

Drago Perać iz Bačke Palanke, koji na Drinu dolazi već pola veka, otkako je u srećnom braku sa Nadom Pavlović iz obližnjih Runjana, kaže da je ova reka konačno upotpunila svoju privlačnost i postala nezaobilazni deo svih turističkih mapa.

Procvat kontinentalnog turizma nezamisliv je bez Drine – kaže Perać.

– Ona je pravi „hit“, o čemu svedoče i brojne regate koje se odvijaju tokom celog leta. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas