Održan sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih lozničkog škola (video)

U OŠ ,,Jovan Cvijić“ danas je održan sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih lozničkog škola na kojem je prisustvovala prosvetna inspektorka Gordana Stojanović i pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

Osnovna tema sastanka bila je vršnjačko nasilje i kako ga sprečiti.

– Izneli smo određene zaključke kako bi to mogli da sprečimo, da uključimo sve relevantne institucije, da se povežemo i funkcionišemo na efikasniji i brži način. Svoje predloge prosledićemo gradonačelniku Loznice koji će sazvati sastanak sa predstavnicima svih važnih institucija – policije, suda, tužilaštva, Centra za socijalni rad. – kazao je Darko Nestorović direktor Gimnazije Vuk Karadžić.

Prema rečima Ljubinka Đokića, pomoćnika gardonačelnika koji je prisustvovao sastanku Aktiva, sve više dece je u međusobnom sukobu a nasilje na internetu je otišlo predaleko.

– Ovo je vrlo složen problem, da bismo ga rešavali lokalna samouprava pokreće inicijativu da se napravi front između roditelja, škole odnosno, pedagoško psihološke službe, grada, policije, tužilaštva, suda, Centra za socijalni rad. Ono što Grad može je da izdvoji sredstva da svaka škola ima svoj video nadzor, što mi i činimo. – kazao je Đokić

Zbog porasta vršnjačkog nasilja u Srbiji, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, najavio da će ovo Ministarstvo do 20. decembra izaći sa merama kako se boriti protiv vršnjačkog nasilja koje će proslediti školama.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas