Obeležen Dan Osnovne škole “Branko Radičević“

Dan Osnovne škole “Branko Radičević“ obeležen je u Velikoj sali Biblioteke “17. septembar“, priredbom učenika nižih i viših razreda OŠ “Branko Radičević“, u formi igrokaza i skečeva, odlomkom iz komada “Sumnjivo lice“, prvom velikom komedijom vrsnog komediografa Branislava Nušića, nastupom hora, recitatora, solista, čuvenim plesom, uz pesme koje su vladale top listama širom sveta “Gangnam Style“ i “Chocolate Song – Choco Choco“, te Brankovim kolom u izvođenju folklorne sekcije Biblioteke ’’17. septembar’’.

Škola obeležava 15. mart, kada je 1824. godine rođen pisac Branko Radičević, najznačajniji pesnik srpskog romantizma. Oduševljeni pristalica Karadžićeve jezičke reforme, pesničkim slobodama označio je prodor u novu epohu srpske poezije. Umro je u Beču 1853, a njegovi posmrtni ostaci su 1883. preneti na Stražilovo kod Sremskih Karlovaca („Đački rastanak“, „Tuga i opomena“).

Osnovna škola “Branko Radičević“ u Malom Zvorniku je konstituisana kao ustanova za osnovno obrazovanje i vaspitanje dece, bez izdvojenih odeljenja. Školu pohađaju učenici sa područja Malog Zvornika, Sakara i delimično sela Budišića. Osnovna škola u Malom Zvorniku osnovana je 1905. godine kao četvororazredna, a 1960. godine prerasta u osmogodišnju. U školskoj 2013/2014. godini upisano je 379 učenika od prvog do osmog razreda. Shodno broju učenika, formirano je osam odeljenja od prvog do četvrtog razreda i osam odeljenja od petog do osmog razreda, što ukupno čini 16 odeljenja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas